Tgrt Haber

İkinci el otomobil piyasası 2023'e hareketli başladı! Talep yükseldi, yüzde 10 zam gelecek

02 Ocak 2023 14:50 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 15:10
İkinci el otomobil piyasası 2023'e hareketli başladı! Talep yükseldi, yüzde 10 zam gelecek

Geçtiğimiz yıl hem yükselen sıfır araç fiyatları hem de ikinci el otomobil piyasasındaki artışlar araç pazarını olumsuz etkiledi. Yıl boyu durgun seyreden araç piyasasında beklenen hareketlilik yeni yılda geldi. Yılın son günlerinde alım-satım işlemlerinde artış yaşanırken ikinci el otomobil piyasası, yeni yıla hızlı başladı. Oto galericiler ise araç satın alacak vatandaşlara acele etmemeleri konusunda uyarıda bulunarak "Ocak ayının ilk haftasında yüzde 10’luk artış olacak gibi duruyor" ifadesini kullandılar.

Araç piyasası​ 2022 yılı boyunca durgun seyrederken yapılan ÖTV indirimi de piyasalar hareketlendirmeye yetmedi. Diğer yandan yılın son günlerinde yeni yılda zam geleceği korkusu ile vatandaşlar otomobil pazarına akın etti. Bu hareketlilik yeni yılı ilk günlerine de taşındı. 

İKİNCİ EL OTOMOBİL​ PİYASASINDA TALEP ARTARAK DEVAM EDİYOR

Öte yandan galericilere göre, ikinci el otomobil piyasasında son 20 gündür hareketlilik yaşanıyordu. Son günlerde yüzde 20 artış yaşanan ikinci el araçlarda, yüzde 10’luk bir artış daha bekleniyor. Oto galericiler, vatandaşlara araçları al sat yapmak yerine, kullanmak için alma konusunda uyarıda bulunuyorlar. İkinci el otomobil piyasasında talebin artarak devam ettiğini belirten galericiler, bu talebinde karşılığının yükseliş olacağını söyledi.

“2023 YILINA HIZLI BAŞLADIK”

Galerici Gökhan Ardeşen, “2023 yılının ilk haftasına hızlı başladık. Öğle saatinde kadar 6 araba hazırladık. Bunları müşterilerimize teslim edeceğiz. Yılbaşı öncesi başlayan hareketlilik yeni yılda da devam ediyor. Normal şartlarda yeni yıla sakin bir giriş bekliyordum fakat düşündüğümüz gibi olmadı. İlerleyen günlerde bir öngörüde bulunamıyoruz fakat yükseliş trendi devam edecek gibi duruyor. Son 20 günde yüzde 20 bir artış oldu. Bu gidişata göre Ocak aynın ilk haftasında da bir yüzde 10’luk daha artış olacak gibi duruyor. Yaşanan talebe bir artış söz konusu olacaktır.” şeklinde konuştu.

ARAÇ ALACAKLAR ACELE ETMESİN

Araç alacak arkadaşlara uyarılarda bulunan Ardeşen, “Araç alacak vatandaşlar, acele etmesin sakin olsun. Biz bu fiyatları kendimiz yapıyoruz. Arabalar bitmiş gibi davranmamıza gerek yok. En azından alacak olan vatandaşlar kullanım için alsınlar. Araç fiyatları yükselecek ve alayım derdine düşmezlerse, araba konusunda ki enflasyonu biraz daha kısmış olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...