Tgrt Haber

İşten çıkarma dalgasına otomobil devi de katıldı: Binlerce kişi çıkarılacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Reuters
24 Ocak 2023 15:19 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 15:29
İşten çıkarma dalgasına otomobil devi de katıldı: Binlerce kişi çıkarılacak!

ABD'li teknoloji devlerinin işten çıkarma dalgası gündemden düşmezken, otomobil devi Ford da akıma katıldı. Almanya'daki fabrikalar etkilenecek.

Teknoloji​ devlerinin işten çıkarma​ furyası ne yazık ki hız kesmeden devam ediyor. Binlerce kişinin işine son verildiği ABD'de; Twitter, Amazon​, Microsoft ve daha birçok şirket ekonomik nedenlerden dolayı çalışan sayısını azaltıyor.

İşten çıkarma dalgası devam ederken otomobil devi Ford da akıma katıldı. Merkezi ABD'de bulunan otomotiv üreticisi, ürün geliştirmede 2 bin 500'e kadar ve idari pozisyonlarda ise 700'e kadar çalışanı işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

3 BİN 200 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILACAK

DPA’nın haberine göre, bugün yapılan iki toplantıda şirketin iş konseyi, çalışanlara işten çıkarmalar hakkında bilgi verdi.

Ford geçen yıl, şu anda Ford Fiesta'nın yanı sıra motorları ve şanzımanları üreten Köln fabrikasında üretimi genişletmek için 2 milyar dolarlık bir yatırım yapmıştı. Ancak hem ekonomik nedenler hem de çip krizi gibi etken durumlar işten çıkarmaları da beraberinde getirdi.

Ford'un Almanya tesislerinin geleceği konusunda son derece endişeli olunduğu aktarılarak, şirketin işten çıkarma planını uygulaması halinde iş bırakma eylemleri yapılacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl Köln’deki fabrikasını elektrikli araç üretim tesisine dönüştürmek için 2 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyuran Ford, Avrupa’daki fabrikalarında 45 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Avrupa fabrikalarında yeniden yapılanma sürecini yöneten otomobil devi, geçen yıl fabrikaların elektrikli araç üretimine uygun hale getirilmesi sırasında ABD’de ve Hindistan'da birkaç bin kişinin işten çıkarılacağını açıklamıştı.

Ford’un işten çıkarmalara yönelik planının ABD’de Enflasyon Azaltma Yasası ile ülkede üretilen elektrikli araçlar için büyük teşvikler verilmesi nedeniyle, Avrupa'da otomotiv üreticilerinin yer değiştirme endişelerinin arttığı bir dönemde gelmesi dikkati çekti.

 

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...