Tgrt Haber

Tesla, Şangay fabrikasında üretimi aniden askıya aldı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
25 Aralık 2022 12:00 - Güncelleme : 25 Aralık 2022 12:13
Tesla, Şangay fabrikasında üretimi aniden askıya aldı!

Elon Musk'ın otomobil şirketi Tesla, herhangi bir gerekçe belirtmeksizin Şangay'daki üretimi askıya aldı.

Lüks elektrikli otomobil markası Tesla​, son dönemde sık sık gündeme geliyor. 

Özellikle Elon Musk​'ın Twitter nedeniyle sürekli Tessa hissesi sattığı bildirilirken, 2022 otomobil şirketi için bir hayli kötü geçmiş durumda. Tesla'nın henüz finansal sorunları çözülmezken, en büyük fabrikalarından birinde daha bazı problemler var.

ŞANGAY​ FABRİKASINDA ÜRETİM DURDU

Reuters'in aktardığına göre Tesla'nın en büyük üretim merkezlerinden, Çin​'in Şangay kentindeki fabrikada faaliyetler askıya alındı.

ABD merkezli otomobil üreticisi raporlara göre sabah vardiyalarını iptal ederken, en verimli üretim merkezinde çalışan işçileri için de paydos verdi. Ancak bu paydosun nedeni henüz belirtilmedi.

Reuters bu ayın başlarında Tesla'nın, Şangay'da üretilen Model Y​'nin askıya alınacağını bildirmişti. O zamanki raporlarda bu tarihin 25 Aralık ile 1 Ocak arası olacağı söyleniyordu. Tesla muhtemelen, 1 Ocak 2023 itibariyle yeniden faaliyetlerini sürdürmeye başlayacak.

 

Kaynak: reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...