Tgrt Haber

TOGG referans oluyor, imzalar atılıyor! BMW ve dünyaca ünlü 4 otomobil markasıyla sıcak temas

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Temmuz 2024 14:20 - Güncelleme : 14 Temmuz 2024 14:20
TOGG referans oluyor, imzalar atılıyor! BMW ve dünyaca ünlü 4 otomobil markasıyla sıcak temas

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili TOGG, Çinli BYD firmasından sonra Alman devi BMW'ye de referans oluyor. Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, tesisler için Macaristan'da TOGG'un diğer markalara öncülük ettiğini vurguladı. Ayrıca BMW dışında dünyaca ünlü 4 otomobil markasıyla da temas halinde olduklarının altını çizdi. İşte detaylar...

Türkiye’nin elektrikli otomobil piyasasında yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 13 bin 21 adet satış ve yüzde 36,53 pazar payıyla marka sıralamasına ilk sırada yer alan TOGG, Türkiye’yi küresel pazarda daha ilgi çeken konuma getirdi. Bu kapsamda Çinli BYD yatırım için Türkiye’nin kapısını çaldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli BYD ile yapılan 1 milyar dolarlık yatırım hakkında TOGG’un önemli referans olduğunu söyledi.

TOGG referans oluyor, imzalar atılıyor! BMW ve dünyaca ünlü 4 otomobil markasıyla sıcak temas - 1. Resim

TOGG, Alman devi BMW markasına da referans oluyor. Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, AA muhabirine, Bursa'daki Togg fabrikasının yapımından Macaristan'da fabrika inşasına uzanan süreci anlattı.

Firma olarak Togg'un üretiminin yapılacağı fabrika için açılan ihaleyi güçlü bir teklifle kazandıklarını belirten Arıoğlu, yoğun çalışmayla Gemlik'teki fabrikanın üretime başladığını hatırlattı.

TOGG, DÜNYADA İLGİ ÇEKİYOR

Arıoğlu, buradaki çalışmanın kendileri için önemli bir referans olduğuna dikkati çekerek, bu sayede dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın yapım ihalesine katıldıklarını söyledi.

TOGG referans oluyor, imzalar atılıyor! BMW ve dünyaca ünlü 4 otomobil markasıyla sıcak temas - 2. Resim

Bunun için Temmuz 2022'de BMW yetkililerini, Togg fabrikasını gezmeye davet ettiklerini ifade eden Arıoğlu, şöyle konuştu:

"Togg fabrikası şantiyesini gören BMW yetkilileri, Yapı Merkezinin kalite ve hız anlamında hedeflerini rahatlıkla karşılayacağını görerek, Avrupalı firmaların çoğunlukta olduğu birçok grubun katıldığı 'BMW Debrecen Elektrikli Otomobil Fabrikası Projesi'nin müteahhidi olarak bizi tercih etti. Böylece Türkiye'mizin gururu Togg'un referansıyla ihalesini kazandığımız BMW'nin Macaristan'daki fabrikasının yapımını bu yıl sonuna kadar tamamlamayı, 2025'te de üretime başlatmayı hedefliyoruz."

TOGG referans oluyor, imzalar atılıyor! BMW ve dünyaca ünlü 4 otomobil markasıyla sıcak temas - 3. Resim

PROJE REFERANS OLACAK

"Projeyle Macaristan'ın Avrupa'nın elektrikli otomobil üretim pazarında güçlü bir pozisyona taşınmasına destek oluyoruz." diyen Arıoğlu, bir Türk şirketinin bu tip projelerde görev üstlenmesi ve işlerini başarıyla tamamlamasının Türk müteahhitliğinin adının duyulması için de uluslararası arenada referans olacağını anlattı.

Arıoğlu, projenin gelecekte üstlenilecek işlere de yansıyacağına dikkat çekerek, BMW'nin otomobil fabrikasının inşasının üstlenilmesi, benzer yatırımcılarla olası iş fırsatları yakalanması açısından büyük önem taşıyor.

TOGG referans oluyor, imzalar atılıyor! BMW ve dünyaca ünlü 4 otomobil markasıyla sıcak temas - 4. Resim

BMW DIŞINDA DÜNYACA ÜNLÜ 4 BÜYÜK MARKA

BMW dışında dünyaca ünlü 4 büyük otomobil üreticisi firmanın yapacağı yatırımlarla ilgili bir süredir sıcak temaslarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde övünç duyulacak yeni haberlerin duyurulması çok yakın. Macaristan'daki projenin bir diğer önemi ise babam merhum Ersin Arıoğlu'nun çizdiği rota doğrultusunda Slovenya'daki projelerden sonra Avrupa'da bu işin üstlenilmesidir." dedi.

Arıoğlu, söz konusu projenin, 100'üncü yılı kutlanan Macar-Türk Dostluk Anlaşması açısından da Macaristan'ın ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, bir Türk firması olarak bundan mutluluk ve gurur duyduklarını dile getirdi. olduğunu kaydetti.

BİRÇOK MALZEME TÜRKİYE'DEN

Yapı Merkezinin Macaristan Projesi Direktörü Koray Karahasanoğlu da projeyi almak için fiyattan çok diğer faktörlere de odaklandıklarını ve kararlı çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Karahasanoğlu, işin yapım sürecinde karşılaşılan zorluklara da değinerek, ''Macaristan'da inşaatlarda çalışacak işçi bulmanın zor olması nedeniyle Romanya, Ukrayna gibi komşu ülkelerden ve Filipinler'den işçilere ihtiyaç duyuldu. Ayrıca Türk, Romen, Macar taşeron firmalarla da çalışıyoruz. Bu noktada projenin yapımında önemli bir yere sahip prekast ve çelik gibi pahalı ve sayıca fazla olan yapı elemanlarının da Türkiye'de üretilerek Macaristan'a ihraç edilmesi, Türkiye ekonomisi açısından önemli. Ülkemiz için de katma değer oluşturmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...