Tgrt Haber
 - Otomobil pazarı patlama yaşıyor
23 Ağustos 2024 - 10:13

Dünyaca ünlü ekonomistten çarpıcı Türkiye paylaşımı: Otomobil pazarı patlama yaşıyor

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin yatırım planı ve yerli otomobil TOGG'un gelişimi Türkiye otomobil piyasasını hareketlendirdi. Dünyaca ünlü ekonomi profesörü Steve Hanke, Türkiye'nin otomobil piyasasına ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu. Türkiye'de Hyundai markasının en yüksek işletme oranına sahip olduğunu belirten Hanke, Türkiye'nin 3 ülkeyi geride bıraktığını belirtti.
 - Yargıtay kararı verdi: Artık değiştirme sebebi
21 Ağustos 2024 - 12:06

Sıfır otomobil aldı, firmaya koku davası açtı! Yargıtay'dan emsal karar: Artık değiştirme sebebi

Ankara'da sıfır otomobil alan bir vatandaş kokudan rahatsız olunca firmaya dava açtı. Mahkeme araçtaki kokunun ispatlanmadığı gerekçesiyle davayı reddetti. Mağdur olan vatandaş dosyayı bir üst mahkemeye taşıyınca yargıtay kararı verdi.
Otomobil - Otomobil
21 Ağustos 2024 - 10:01

BYD yeni elektrikli otomobilini tanıttı: İşte BYD 2025 Song Plus özellikleri ve fiyatı

Türkiye'ye yaptığı yatırımla elektrikli otomobil piyasasında stratejik varlığını güçlendirmek isteyen Çinli dev firma BYD yeni modelini tanıttı. BYD, tasarımını yenilediği elektrikli SUV 2025 Song Plus'ı resmen paylaştı. İşte otomobilin öne çıkan özellikleri ve fiyatı...
Otomobil - Otomobil
20 Ağustos 2024 - 20:00

BMW'de yangın paniği: 720 bin araç geri çağrıldı

BMW'nin kısa devreden yangın çıkarabileceği parçası tespit edildi. ABD'de 720 bin otomobil incelemek için istendi.
 - Ford efsanesi geri döndü
20 Ağustos 2024 - 11:14

Ford efsanesi geri döndü: İkonik Ford Capri'nin hikayesi

Amerikan otomotiv devi Ford'un kült modeli Capri tamamen elektrikli yeni modeliyle yollara çıkıyor. Araç yetenekleri ve yırtıcı görüntüsüyle modelin geleceğini yeniden tanımlıyor. 
 - Son gün 26 Eylül
19 Ağustos 2024 - 14:59

Audi’den Türkiye’deki kullanıcıları için yepyeni karar! Son gün 26 Eylül

Ünlü Alman otomobil markası Audi, tüm dünyada kullanıcılarına sunduğu uygulamayı Türkiye'den kaldırma kararı aldı. Tüm Audi kullanıcılarını ilgilendiren bu karar 26 Eylül itibariyle geçerli olacak.
 - Fiyat artışları engellenecek
12 Ağustos 2024 - 11:58

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor! Fiyat artışları engellenecek

Araç satış sitelerinde yapılan ikinci el araç alışverişine getirilen e-Devlet zorunluluğu, artık galericilere araç satarken de uygulanacak. Aracını galericiye satmak isteyenler e-devlet üzerinden satışı bildirmek zorunda olacak. Yeni alınan kararın sebeplerini ve sonuçlarını tgrthaber.com’a değerlendiren Türkiye Gazetesi Yazarı Ali Çelik; ‘Sektörde güvenilir bir dönem başlıyor’ diyerek çarpıcı açıklamalar gerçekleştirdi.
 - Sıfır araçlara talep arttı
09 Ağustos 2024 - 16:11

İkinci el pazarı güvenini kaybetti! Sıfır araçlara talep arttı

Sıfır km araçlarda indirimler devam ediyor. Galericilerin yaptığı yüksek fiyatlı satışlardan sonra, ikinci el araçlarda yaşanan talep azlığı ve Çinli otomotiv devlerinin ülkemize yapacakları yatırım kararlarından sonra, sıfır araç piyasasında uygun fiyatlı araçlar vatandaşların gözdesi oldu. Otomobil sektöründe yaşanan bu denge değişimini tgrthaber.com’a değerlendiren Türkiye Gazetesi Yazarı Ali Çelik; Araç piyasasında rekabetin daha da hararetleneceğini ifade etti.
 - İşte en uygun fiyatlı otomobil modelleri
08 Ağustos 2024 - 17:24

Sıfır araçlar için sıfır faizli kredi fırsatı! İşte en uygun fiyatlı otomobil modelleri

Markalar sıfır arabalarında vatandaşların beklediği kampanyaları başlattı. Sıfır faizli araç alımlarında kolaylık tanıyan markalar, kampanya üzerine kampanya yaptı. İşte markaların sıfır arabalarındaki indirimli fiyatları...
 - 2. el piyasasında oranlar verildi
03 Ağustos 2024 - 15:14

İkinci el otomobil piyasası fındık hasadını bekliyor: Fiyatlar yüzde 15 geriledi

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ederken satıcı ve alıcılar Karadeniz'de fındık hasadını bekliyor. Vatandaşlar 6 ayda fiyatların düşüş eğiliminde olduğunu fakat ikinci el piyasasında hareketlenme olmadığını söylüyor. Piyasada araç fiyatlarını yakından takip eden alıcılar ilginç açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...
 - Mahkeme kararını verdi
03 Ağustos 2024 - 10:20

Otomobil sektöründeki kriz iflas kapılarını açtı: Türkiye'nin otomobil devi iflasa sürükleniyor

Antalya’da faaliyet gösteren 07 Uğur Profil A.Ş., konkordato talebinde bulundu. Türkiye'nin önde gelen otomotiv sektörü temsilcisi olan Uğur Profil A.Ş.'ye mahkeme geçici mühlet verdi. Alınacak tedbirler de belli oldu.
 - İki ülkeye daha yatırım planı
31 Temmuz 2024 - 13:55

BYD, ABD otomobil piyasasını endişelendiriyor! Türkiye'den sonra Kanada ve Meksika için yatırım planı

Türkiye'de üretim için tesis çalışmalarına başlayan Çinli otomobil devi BYD, ABD otomobil piyasasını hareketlendirecek adım atıyor. BYD, Kanada ve Meksika'da yatırım için harekete geçti. Çinli firma iddialara göre tesis kurmayı planlıyor. BYD'nin rekabet edeceği markalar netleşirken, BYD Amerika CEO'su Stella Li açıklamada bulundu. İşte detaylar...
Otomobil - Otomobil
31 Temmuz 2024 - 11:32

Sıfır aldığı otomobil eksperde şaşırttı: Kuş pisliklerine dikkat!

Elazığ'da sıfır otomobil satın alan bir vatandaş şüpheleri üzerine ekspertizin yolunu tuttu. Ekspertiz sonuçlarına göre araçta kuş pisliklerinden dolayı boyada yanmalar olduğu belirlendi. Uzmanlar sıfır araç alacaklara bir kez daha uyarıda bulundu.
 - Tesla 1,8 milyon aracını geri çağırıyor
30 Temmuz 2024 - 19:37

Tesla 1,8 milyon aracını geri çağırıyor! Modeller belli oldu 

Elektrikli otomobil devi Tesla, yazılım güncellemesi sorunu sebebiyle 1,8 milyonun üzerinde aracını geri çağıracağını duyurdu. 
Otomobil - Otomobil
30 Temmuz 2024 - 15:08

Elon Musk'a şok! Tesla 1,8 milyon aracını geri çağırıyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla’nın (TSLA) ABD’deki 1,8 milyondan fazla aracını, yazılımın açılmamış bir kaputu tespit edememesi riski nedeniyle geri çağırdığını duyurdu.
 - 'Maliyeti 130 bin lirayı bulabilir'
28 Temmuz 2024 - 09:35

Araç sahipleri dikkat! Araç servis uzmanı uyardı: Patlama riski var, maliyeti 130 bin lirayı bulur

Aşırı sıcaklarda bakımı yapılmayan araçlar büyük masraflara neden oluyor. Araç servis uzmanları antifirizin şart olduğunu söyleyerek motor ve sıvı bakımlarının zamanında yapılması gerektiğini belirtti. Araç bakım takibi yapılmadığı takdirde kritik bir arızaya dikkat çeken uzman İsa Mermer, 130 bin liralık masrafların olabileceğini söyledi.
 - Sıfır araç piyasasında kartlar yeniden dağıtılıyor
26 Temmuz 2024 - 14:48

İkinci el araç fiyatları düştü ama alıcı yok! Sıfır araç fiyatları için güncelleme beklentisi piyasayı karıştırdı

İkinci el araba piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Galericiler her ne kadar ikinci el araçlarda indirim yapsa da vatandaşlar o fiyatlara alabileceği sıfır araçlarla ilgileniyor. Çin'den gelecek yeni sıfır araç modelleri ile birlikte de diğer marka araçlarda fiyat güncellemesi bekleniyor. Araba piyasasında yaşananları ve yeni yaşanacak gelişmeleri tgrthaber.com'a değerlendiren otomobil gazetecisi Halit Bolkan; 'Sıfır araç piyasasında kartlar yeniden dağıtılacak' diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
 - İşte 7 kişilik markanın fiyatı ve özellikleri
24 Temmuz 2024 - 16:08

BYD, otomobil piyasasını hareketlendirdi! İşte 7 kişilik yeni marka M6’nın fiyatı ve özellikleri

Türkiye otomobil pazarına adım atan Çinli otomotiv devi BYD, bir etkinlikte yeni projesini tanıtttı. 7 kişilik yeni marka teknik özellikleri ve tasarımıyla dikkat çekiyor. BYD'nin yeni otomobilinin fiyatı belli oldu. İşte detaylar...
 - İşte piyasadan kalkacak 9 otomobil modeli
22 Temmuz 2024 - 11:32

Akaryakıt ve zam vurdu! İşte piyasadan kalkacak 9 otomobil modeli

Otomobil fiyatlarının son 5 yılda hızla yükselmesi pazarda durgunluk oluşturdu. Yaz aylarında sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında kampanya olsa da yüksek faiz oranları alımı engelleyebiliyor. Çevre dostu olarak anılan elektrikli otomobillerin hızla pazara girmesi eski tip araçların piyasadan kalkmasına neden oluyor. Yüksek bakım fiyatları ve üretimin durması 2024'te bazı modellerin değerini düşürüyor. İşte 31 Aralık'a kadar önemli ölçüde değer kaybetmesi beklenen 9 otomobil türü...
Otomobil - Otomobil
22 Temmuz 2024 - 10:18

Deprem bölgesinde otomobil pazarında durgun bekleyiş: 6 haftadır aracını satamıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay'da uzun zaman sonra otomobil pazarı açıldı. Otomobil pazarında 1 milyon TL'ye kadar araç bulunuyor. Ancak ikinci el piyasasının durgun olması sektörü olumsuz etkililiyor. 6 haftadır aracını satamayan vatandaş piyasaya adeta isyan etti.
Sona Git