Tgrt Haber

Kıyasıya yarış başladı! 100 bin imza toplaması gereken adaylar belli oldu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 10:09 - Güncelleme : 22 Mart 2023 10:19
Kıyasıya yarış başladı! 100 bin imza toplaması gereken adaylar belli oldu

Son dakika haberi: 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde 100 bin imza toplaması gereken adaylar belli oldu. YSK tarafından belirlenen evrakları teslim eden ve başvuruları kabul edilen adaylar için son tarih 27 Mart olarak ifade edildi. 

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 53 gün sonra milyonlarca vatandaş cumhurbaşkanı ve milletvekili​ seçimi için sandık başına gidecek. Yüksek Seçim​ Kurulu da belirlediği takvim doğrultusunda adayların başvurularını kabul ediyor. 100 bin imza ile aday olacak olan isimler gerekli evraklarını tamamlayarak YSK’ya teslim etti. YSK tarafından yapılan açıklamada Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın kanunda aranan şartları taşıdıkları anlaşıldığından başvuruları kabul edildi.

İMZA TOPLANMASI İÇİN SON TARİH 27 MART

11 adayın seçime katılabilmesi için 27 Mart tarihine kadar 100 bin seçmenin imzasını alması gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu​'nun, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvurusu kabul edilenlere ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM’de grubu bulunan ya da son seçimde yüzde 5 oy alan siyasi partilerin göstereceği adaylar ise 23 Mart 2023 günü belli olacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...