Tgrt Haber

2023 yılının ilk kabinesi toplanıyor! EYT, Sözleşmeliye kadro, seçim takvimi ve yargı paketi…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Ocak 2023 07:32 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 07:37
2023 yılının ilk kabinesi toplanıyor! EYT, Sözleşmeliye kadro, seçim takvimi ve yargı paketi…

2023 yılının ilk kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. 7’nci Yargı Paketi için Meclis çalışma takviminin de gündeme geleceği toplantıda ayrıca EYT, sözleşmeliye kadro, enflasyonla mücadele ve seçim takviminin de görüşülmesi bekleniyor. 

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bugün Beştepe’den gelecek açıklamalara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ başkanlığında gerçekleşecek olan kabine toplantısında çalışma hayatı yönelik düzenlemelerin görüşüleceği ifade ediliyor. Meclis Başkanlığı’na sunulması beklenen EYT düzenlemesi için de kanun teklifi gündem de yerini alacak.

ENFLASYON​ VE SEÇİM​ TAKVİMİ…

Asgari ücrete yapılan zam sonrası zincir marketlerin peş peşe fiyatlarını sabitleme kararı aldığı bugünlerde atılacak adımlar ve enflasyondaki düşüşün sürdürülebilmesi için yol haritası çizilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin  de zaman zaman gündeme getirdiği seçimlerin erkene çekilmesi de masadaki sıcak başlıklardan biri.

SÖZLEŞMELİYE KADRO…

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde sona yaklaşılırken, AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak.

7. YARGI PAKETİ DE GÜNDEMDE

Kabine Toplantısı​'nda ele alınacak olan bir diğer önemli konulardan biri de 7. yargı paketi olacak. Düzenleme ile "çat kapı" haciz işlemi tarihe karışacak. Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paket, Meclis'e gönderilecek. Kabine Toplantısı'nda terörle mücadele, enerji güvenliği konusunda atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de masaya yatırılacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...