Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'da hareketli saatler: Akşener döndü, altılı masa toplantısına katıldı

06 Mart 2023 15:31 - Güncelleme : 06 Mart 2023 19:21
Son dakika! Ankara'da hareketli saatler: Akşener döndü, altılı masa toplantısına katıldı

Son dakika haberi: Altılı masada yaşanan 'Cumhurbaşkanı adayı' krizinin ardından Yavaş ve İmamoğlu için 'yetkili' Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi talep eden İYİ Parti ile CHP anlaştı, Meral Akşener geri döndü. Kılıçdaroğlu ile Akşener'in görüşme gerçekleştirdiğini aktaran İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in altılı masa toplantısına katılacağını söyledi.

Gerçekleştirilen 12'nci toplantıda 'Cumhurbaşkanı adayı' çıkaramayarak krize giren altılı masada hareketli saatler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 'arabuluculuk' rolü için İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

CHP İLE İYİ PARTİ ANLAŞTI

Görüşme sonrası CHP ile İYİ Parti arasında sıcak temasların yaşandığı ortaya çıktı. İki belediye başkanının ziyareti sonrası altılı masaya İmamoğlu ve Yavaş için Cumhurbaşkanı​ yardımcısı formülü sunan İYİ Parti ile CHP arasında sıcak temasların bulunduğu öğrenildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in telefonda görüştüğü ve her iki isim için Cumhurbaşkanı yardımcılığında anlaştığı iddia edildi.

KÜRŞAD ZORLU AÇIKLADI

Akşener'in Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü aktaran Zorlu, "Genel Başkanımız en başından bu yana verdiği mücadele gereği öneri getirdiğini ifade etmiştim. İki belediye başkanımızın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması konusunda Genel Başkanımız ve Sayın Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdi. Şu an itibarıyla genel başkanımız Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldı" dedi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...