Tgrt Haber

6 muhalefet lideri bugün görüşecek: Kılıçdaroğlu aday olacak iddiası

12 Şubat 2022 09:13
CHP ve İYİ Parti öncülüğünde 6 parti bugün bir araya gelecek.

6 muhalefet partisinin genel başkanı bugün ilk kez hep beraber fotoğraf verecek. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisinin ne zaman ve nerede açıklanacağı kararlaştırılacak. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da konuşulacak.

CHP ve İYİ Parti öncülüğünde 6 parti bugün bir araya gelecek.

6 muhalefet partisi lideri bugün ilk kez bir araya gelecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yuvarlak masa etrafında buluşacak. Liderlerin kritik buluşmasında Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisinin nerede ve ne zaman açıklanacağına ilişkin karar verilecek. Millet İttifakı’nın geleceği konuşulacak. Liderler zirvesi CHP’li Çankaya Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Ahlatlıbel Tesisleri’nde yapılacak.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK İDDİASI

Toplantının ilk gündem maddesi adaylık konusu olacak. 6 liderin buluşması öncesinde CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmişti. İddiaya göre, o yemekte Kılıçdaroğlu ve Akşener Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya vardı. Buna göre, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak. İktidara gelmeleri halinde ise, Meral Akşener, birinci cumhurbaşkanı yardımcısı görevini üstlenecek.

KILIÇDAROĞLU: İTTİFAK İSTERSE ADAY OLURUM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda daha önce yaptığı açıklamada, “İttifak kabul ederse adaylık konusunda tabi bundan onur duyarım” ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER: BEN BAŞBAKAN OLACAĞIM

Cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıklayan Akşener ise “Ben başbakanlığa adayım” demişti. Yine iddiaya göre, Meral Akşener’in adaylık konusunu CHP’ye bıraktığı, “Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedilirse, bunun CHP’ye faturası ağır olur" dediği belirtildi.

6 muhalefet partisi tarafından yapılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş çalışması geçtiğimiz yılsonunda kamuoyu ile paylaşacaktı ancak taraflar arasında bir türlü uzlaşma sağlanamamıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...