Tgrt Haber

İttifak pazarlığında yasa polemiği! '6284 sayılı kanun kaldırılsın' talebine Bakan Yanık'tan sert cevap 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Mart 2023 21:25 - Güncelleme : 13 Mart 2023 22:03

AK Partili kurmaylar Cumhur İttifakı'na katılması için Yeniden Refah Partisi ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. İttifak görüşmelerin sırasında Yeniden Refah Partisi tarafından, kadına şiddet yasasında değişikliğe gidilmesi yönündeki istek, siyasette yeni polemiğin kapısını aralamış oldu. 30 maddelik bir listede yer aldığı iddia edilen 6284 sayılı Kanun'da düzenlemeye gidilmesi şartı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından sert tepkiyle karşılandı. Yanık, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi​ ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs​'ta yapılmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler siyaset​ sahnesine çevrildi. İttifaklar şekillenmeye başlarken ortaya konulan şartlar ise çok konuşuldu

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmak için "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması" yönündeki şartı, AK Parti'ye ilettiği iddia edilirken konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" diyerek net konuştu. 

'KADIN HAKLARI VE KADINA ŞİDDET KIRMIZI ÇİZGİMİZ'

Derya Yanık, açıklamasında şunlara yer verdi: 

"Kimsenin, hele Sayın Kılıçdaroğlu’nun, seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kadınları özellikle muhafazakar kadınları, Sayın Kılıçdaroğlu, kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır. Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir. 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme, farkındalık çalışması yaptık. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez. 6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz."

BİNALİ YILDIRIM: 6284 TALEBİNİ HİÇ KONUŞMADIK 

Çıkan iddialara yönelik açıklama yapan Binali Yıldırım ise nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, 30 maddelik listeye ilişkin "Bu konuları hiç konuşmadık" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...