Tgrt Haber

6’lı masa 11’inci kez toplanıyor! Gözler 26 Ocak’a çevrildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
20 Ocak 2023 05:46 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 08:33
6’lı masa 11’inci kez toplanıyor! Gözler 26 Ocak’a çevrildi

Aday belirsizliğinin sürdüğü 6’lı masada gözler Cumhurbaşkanı adayının ele alınmasının beklendiği 26 Ocak tarihine çevrildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı ile 6’lı masa 11’inci kez bir araya gelmiş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda yapmış olduğu açıklama ile seçim tarihi​ olarak ’14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından gözler 6’lı masaya çevrildi. Zira masadan henüz aday çıkmış değil. Belirsizliğin sürdüğü 6’lı masadan hangi ismin çıkacağı merakla beklenirken 26 Ocak’ta gerçekleşecek olan 11’inci toplantıda ilk kez Cumhurbaşkanı adayının ele alınması bekleniyor.

BU SEFER EV SAHİBİ İYİ PARTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı öncesinde Akşener önce Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ardından da Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüştü. İki görüşmede de altılı masanın aday belirleme yol haritasının ele alındığı ifade edildi.

PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ SÜRECİ PAYLAŞILACAK

Altı lider 26 Ocak’tan dört gün sonra parlamenter sisteme geçiş gündemiyle buluşacak. Hazırlanan geçiş süreci yol haritası ve ortak politikalar metni, 30 Ocak’ta geniş katılımlı bir toplantı ile açıklanacak. Hazırlanan ortak metin, geçiş sürecinin yol haritası olma özelliğine sahip. Meral Akşener’in toplantı davet turu bugün CHP, Saadet ve Deva Partisi genel başkanlarıyla sürecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...