Tgrt Haber

6'lı Masa ülkeyi dışa bağımlı hale getirecek

20 Mart 2023 13:30 - Güncelleme : 20 Mart 2023 13:50
6'lı Masa ülkeyi dışa bağımlı hale getirecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 6’lı masanın ekonomi programını yüksek faiz ve parasal sıkılaştırma üzerine kurgulandığı söyledi. Bu programın uygulanması halinde ülkenin dış kaynak kullanarak dışa bağımlı hale geleceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun geçtiğimiz günlerde 6'lı Masa​ adına açıkladığı 12 maddelik 'mutabakat' metnde yer alan ekonomi programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'den eleştiri geldi.  Programın "IMF ile stand-by düzenlemesi" içerdiğini Kılıçdaroğlu'nun bunu açıkça itiraf ettiğini belirten Canikli, bu durumun dış borçlanma ile ülkeyi dışa bağımlı hale getireceğini savundu.

6'lı Masa ülkeyi dışa bağımlı hale getirecek

DEPREM KONUTLARI İÇİN ADRES IMF

Kılıçdaroğlu’nun, ‘650 bin adet deprem konutunun inşası için gereken finansmanı, yurt dışındaki kuruluşlardan kredi kullanarak sağlayacaklarına ilişkin açıklamalarının IMF’yi işaret ettiğini belirten Canikli, "Oysa ki mevcut Hükümet’in deprem konutlarının inşası için kaynak oluşturmada bir problemi bulunmamaktadır. Büyük maliyet ve riske girmeden, yurt dışına çok büyük kaynak aktarmadan 650 bin konutun inşası için ihtiyaç duyulan finansman iç piyasadan sağlanabilir" dedi.

"TÜRKİYE, ÇOK BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİ"

Son 5 yılda, tüm olumsuzluklara rağmen hükümetin uyguladığı ekonomi politikası ile ekonominin ihtiyaç duyduğu kaynağı zorlanmadan ürettiğini ifade eden Canikli "6’lı Masa'nın ekonomi programı​, yüksek faiz (pozitif reel faiz) ve parasal sıkılaştırma üzerine kurgulandığı için iç piyasadan kaynak oluşturmakta zorlanacak, dış kaynak kullanarak dışa bağımlı olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu durumun getirecei sonuçlara değinen Canikli, şunları söyledi: "Vadettikleri sürecin sonunda, ülkemizin kaynakları yurtdışına transfer edilir, ekonominin dış borcu artar, yurt içindeki üretim ve istihdam imkânları daralır. Bütün bu uygulamalar ve döngü geçmişte bire bir aynen yaşanmıştır ve Türkiye IMF ilişkiler nedeniyle çok büyük ekonomik bedeller ödemek zorunda kalmıştır."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...