Tgrt Haber

Akşener ile Kılıçdaroğlu karşı karşıya! BBP Genel Başkan Mustafa Destici'den çarpıcı iddia

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 11:15 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 14:07

Cumhurbaşkanı seçimleri yaklaşıyor. Ancak Cumhur İttifakı’nın tüm ısrarlarına rağmen 6’lı masa ‘ortak adayı’nı halen çıkaramadı. TGRT Haber'de 6’lı masada cepheleşmenin başladığına dikkat çeken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Cumhur ittifakı yükseliş trendine geçti” diyerek oy oranlarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşmasına rağmen Millet İttifakı​ halen ‘ortak aday’ çıkaramadı. Siyasete yeni bir soluk getirmek ve muhalefeti bir araya toplamak için kurulan 6'lı masada bu güne dek kriziler eksik olmadı. Son olarak İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in ittifaktan habersiz  BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı masaya davet etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Daha önce ‘ortak aday’ tartışmaları ile iyice yıpranan 6’lı masada son günlerde yoğun cepheleşmeler dikkatten kaçmıyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını yer yer kamuoyuna açıklasa da masadan geri dönüyor.  Öte yandan Cumhur İttifakı baharda düşen oylarını artırmak ve kırgın vatandaşların kalbini yeninden kazanmak için özellikle ekonomik atılımlar gerçekleştiriyor. TGRT Haber’de Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasetteki son gelişmeleri değerlendirdi.  

ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİMİ ALACAK OYA SAHİP 

Mustafa Destici, 2022’nin Mayıs ayına kadar Cumhur İttifakı’nın oylarında bir düşüş görüldüğünü ancak sanayici, asgari ücretliye ve çiftçiye yönelik ekonomik desteklerle Temmuz’dan sonra oylarda yükseliş gözlemlendiğini söyledi. Cumhur İttifakı bünyesindeki partilerin oy oranlarının yüzde 47-48 bandına çıktığını belirten Destici, şunları söyledi: “Sahada Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçimi alacağını gördüm. Daha yapılacak iyileştirmeler var. Şimdi sözleşmeliler kadroya geçecek, taşeronlar kadroya geçecek, Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) hakkı iade edilecek. Bunlarda oy oranlarını etkileyecektir. Cumhur İttifakı'nın oylarının yükselme trendi devam ediyor. Oy oranının seçim döneminde yüzde 50’nin üstüne çıkacağını  düşünüyorum.” 

6’LI MASADA CEPHELEŞME BAŞ GÖSTERDİ 

6’lı masada cepheleşme başladığını belirten Destici, cephenin bir yanından İYİ Pati’nin diğer yanında ise CHP’nin olduğunu söyledi. CHP'lilerin Kılıçdaroğu’nu Cumhurbaşkanı adayı gördüklerini belirten Destici, “Herkes kendi konum ve tarafını cumhurbaşkanlığı noktasında güçlendirmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri bu saatten sonra bir dönüş olmayacağını söylüyorlar” ifadelerini kullandı. 

“Hiçbir seçim çantada keklik değildir” diyen Destici, ekonomide önemli olanın alım gücü olduğunu söyledi. Enflasyonun yükselmemesi için hükümet tarafından ciddi bir mücadele verildiğini belirten Destici, “Önemli olan vatandaşın enflasyona ezdirilmemesidir” diye konuştu. 

Akşener ile Kılıçdaroğlu karşı karşıya! BBP Genel Başkan Mustafa Destici'den çarpıcı iddia

Sezgin Tanrıkulu

HDP KORKUSU CHP’Yİ FRENLİYOR 

AK Parti eski Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın ‘Cumhuriyet’ konusundaki görüşlerinden dolayı istifa etmesini değerlendiren Destici, “Direk Cumhuriyet yerine o dönemdeki uygulamaları eleştirseydi bu denli tepki olmazdı. Alfabe değişikliğine vurgu yapmış olabilir” dedi. 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’nın kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialarına CHP’den bir yaptırım uygulanmadığının altını çizen Destici, “CHP’nin HDP ile işbirliği devam ediyor. HDP’den beklentileri olduğu için Tanrıkulu'na bir disiplin uygulaması bile yöneltemediler. Sezgin Tanrıkulu ile ilgili savcılık harekete geçmeli ve fezleke hazırlanmalı. Bu alçakça iftiranın hesabını sormalı” dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...