Tgrt Haber

6'lı masadan çoklu adaya açık kapı: Gündeme geldiğinde konuşuruz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2022 23:13 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 23:26
6'lı masadan çoklu adaya açık kapı: Gündeme geldiğinde konuşuruz

CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda mutabakata varılırken İYİ Parti ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmıyor. İYİ Parti'nin bu tutumu masaya 'çoklu aday' seçeneğini tekrardan getirdi. Kılıçdaroğlu'nun son açıklaması ise bu iddiaları güçlendirdi.

Saraçhane'de düzenlenen mitingide İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​ ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​ arasındaki samimiyet, altılı masadaki adaylık mücadelesini artırdı.

CHP​ Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’ye "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı" uyarısında bulunurken, Akşener, mitingle ilgili çok sert yanıt verdi.

"KİMSEDEN İZİN ALMA MECBURİYETİM YOK, SÖYLEYENE FENA ÇARPARIM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti olarak biz de, amasız, fakatsız onun yanındaydık. Bir saniye düşünmedik, bir dakika gecikmedik. Yanlış anlaşılmasın izin almak için aramadım. Öyle bir durum yok. Kimseden izin alma mecburiyetim yok. Söyleyene de çok fena çarparım" sözlerini sarf etti.

KAVGA MI VAR? 

İki parti genel başkanı arasındaki yüksek gerilime karşın Kılıçdaroğlu, "Kavga etmedik ki aramızda görüş ayrılığı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

ALTILI MASADA ÇOKLU ADAY FİKRİ Mİ VAR? 

Bu gelişmeler ışığında aday konusundaki süregelen belirsizlik, ihtilafın sürdüğü altılı masa cephesinde çoklu aday seçeneğinin ön plana çıkmasına neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun bu tartışmanın güçlendiren açıklamasıysa, "Tek aday ya da çok aday bilmiyorum, adayı oy birliğiyle ya da oy çokluğuyla seçeceğiz diye bir şey konuşmadık. Bu konu gündeme geldiğinde konuşuruz" ifadeleriyle oldu.

CHP kaynakları, Kemal Kılıçdaroğlu​'nun "Masanın cumhurbaşkanı adayı ne zaman belirlenecek?" sorusuna da cevap verdiğini vurguluyor. CHP Genel Başkanı, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı adayını da seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda. Bu eğilime şu ana kadar hepimiz katıldık. Bir arkadaşımız dillendirdi 'böyle yapalım' diye, biz de 'olur' dedik" sözleriyle yanıt verdi. 

SEÇİM TARİHİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, 2023 cumhurbaşkanlığı ve Türkiye genel seçimlerinin mayıs değil, 1 ay daha erken çekilerek nisan ayında yapılmasına sıcak baktıklarını, eğer mayısa bırakılırsa haziranda seçime gidilmesinden yana olduklarının altını çizdi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...