Tgrt Haber

6'lı masanın adayı Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş ve İmamoğlu mesajı: Birlikte yola çıktık 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2023 22:39 - Güncelleme : 07 Mart 2023 10:40
6'lı masanın adayı Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş ve İmamoğlu mesajı: Birlikte yola çıktık 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'na itirazıyla başlayan kriz son toplantıda İmamoğlu ve Yavaş'ın 'Cumhurbaşkanı yardımcı' formülü ile aşıldı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 6'lı masanın adayı oldu. CHP Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulunan CHP lideri, 'yeni bir başlangıç' mesajı verirken, "Sayın İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte bir yola çıktık" sözleri ise dikkat çekti. 

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen 13. toplantıda Millet İttifakı​'nın cumhurbaşkanı adayıKemal Kılıçdaroğlu​ oldu. 6 liderin ortak imzasıyla belirlenen Kılıçdaroğlu parti binasının önünde yaptığı adaylık konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve ABB Başkanı Mansur Yavaş​, ısrarı masaya 'Cumhurbaşkanı yardımcısı' formülü ile gelirken ortak metinde "Uygun zamanda atanacaklar" denildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun buna dem vurduğu adaylık konuşması ise dikkat çekti. 

Konuşmasına, genel merkez önüne gelen yurttaşlara teşekkür ederek başlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismini vererek 'birlikte yola çıktıkları' mesajını verdi.

İmamoğlu ve Yavaş ile kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Sadece ben değil 84 milyon aday! Birleşe birleşe kazanacağız. Aday ben değilim, aday hepimiz. Sevgili halkım, başlıyoruz" açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Hepinize teşekkür ediyorum. Sayın İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte bir yola çıktık. Yolumuz aydınlık olsun. Uzun bir yoldan geldim, yol boyunca heybemi güzel insanların öyküleriyle doldurdum. Şimdi onlarla birlikte adayım. Bize kader dedikleri bu nizamı değiştirmek istiyoruz.

Kimler aday biliyor musunuz; Ankara'da elektriği kesin İbrahim Bey adaydır, madende hayatını kaybeden Rıdvan'ın oğlu Emrullah adaydır. Şanlıurfa'da evladı için nöbet tutan Emine Hanım adaydır. Tüm depremzedeler aday, böyle bilmeniz gerekiyor. Ekmeğini çöpten çıkartan ekmek teknesi gasp edilenlerin deposuna gittim, işte oradakiler aday. Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş'in eşi Ayşe Hanım da aday.

Sadece ben değil 84 milyon aday! Çaldıkları 418 milyar doları geri isteyenler aday. Bu topyekûn bir değişimin başlangıcı, halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Aday ben değilim, aday hepimiz. Sevgili halkım, başlıyoruz." 

BELEDİYE BAŞKANLARI İLE POZ VERDİ 

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından, 'cumhurbaşkanı yardımcıları' olarak tanıtılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile poz verdi. 

6'lı masanın adayı Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş ve İmamoğlu mesajı: Birlikte yola çıktık 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...