Tgrt Haber

AB, Gürcistan için vizeleri kaldırıyor

10 Mart 2016 13:47
AB, Gürcistan için vizeleri kaldırıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Gürcistan vatandaşlarına vize muafiyeti getirilmesini tavsiye etti.

AB Komisyonu'nun açıklamasına göre, tavsiye kararı Gürcistan'ın vize  serbestisi eylem planı altındaki tüm kıstasları yerine getirdiğine dair geçen  aralık ayındaki olumlu raporun ardından alındı.
AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri  Dimitris Avramopulos, konuya dair açıklamasında, "Vizesiz seyahat halklar arası  iletişimi kolaylaştıracak ve AB ile Gürcistan arasındaki iş, sosyal ve kültürel  bağları güçlendirecek. Gürcistan vatandaşları için önemli bir başarı" dedi.
AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun tavsiye kararını kabul etmesi  durumunda, biyometrik pasaportu olan Gürcistan vatandaşlarının Schengen bölgesine  90 güne kadar olan seyahatlerinde vize almaları gerekmeyecek. İngiltere ve  İrlanda, Schengen'e dahil olmadığı için bu ülkeler için vize uygulaması devam  edecek.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...