Tgrt Haber

ABD'den kritik ziyaret: 2 numaralı isim Türkiye'ye geliyor

03 Mart 2022 23:28 - Güncelleme : 04 Mart 2022 00:30
Kritik ziyaret sırasında ABD-Türkiye arasındaki iş birliği ve Ukrayna'yı destekleme konusundaki ortak çıkarlar ele alınacak.

Ukrayna-Türkiye savaşı sürerken, ABD'den Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleşecek. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, yarın Türkiye'ye gelerek Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili temaslarda bulunacak.

Kritik ziyaret sırasında ABD-Türkiye arasındaki iş birliği ve Ukrayna'yı destekleme konusundaki ortak çıkarlar ele alınacak.

Tüm dünya Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa kilitlenmişken, Rus saldırılarını bitirmek için diplomasi trafiği de aralıksız devam ediyor.

Rusya'ya yeni yaptırımların yolunu arayan Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleşecek. ABD'nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ikinci kez Türkiye'nin yolunu tutuyor.

YARIN TÜRKİYE'DE OLACAK

Wendy Sherman'ın 4-11 Mart tarihlerinde 5 ülkeyi kapsayacak ziyaret turunun ilk durağı Türkiye olacak. 4-5 Mart tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'da temaslarda bulunacak olan Sherman, Ukrayna'nın işgalini görüşmek üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve diğer yetkililerle bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sherman'ın İstanbul ve Ankara'dan sonra Madrid, Rabat, Kazablanka, Cezayir ve Kahire'ye gideceği bildirildi.

MASADA UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI VAR

Ziyaretlerin 4-11 Mart'ta gerçekleşeceğine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Bakan Yardımcısı Sherman'ın seyahati, Putin'in kasti, sebepsiz ve haksız yere Ukrayna'yı işgalini görüşmek üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve diğer yetkililerle görüşmek üzere 4-5 Mart tarihleri ​​arasında İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'de başlayacak. Bakan Yardımcısı'nın buradaki toplantılarında, ABD-Türkiye iş birliğine ve Ukrayna'yı destekleme konusundaki ortak çıkarlarımıza ilişkin görüşmeler olacaktır."

ABD'den kritik ziyaret: 2 numaralı isim Türkiye'ye geliyor

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...