Tgrt Haber

Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Sinan Ateş cinayeti açıklaması: Karanlık noktası kalmayacak

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 Ocak 2023 14:00 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 08:26

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın bütün boyutlarıyla devam ettiğini belirten Bakan Bozdağ, "Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacak, her yönüyle aydınlatılacak. Kimsenin şüphesi olmamalı, yargı işliyor" ifadelerini kullandı. Af düzenlemesinin gündemlerinde olmadığını söyleyen Bozdağ ayrıca 'başörtüsüne teklifine' karşı olası red oyunda muhalefeti tarihin affetmeyeceğini söyledi. Seçimlerin erkene alınması iddialarına ilişkin Bakan Bozdağ, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yetki kullanırsa 60 günde seçim yapılabilir" dedi.

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları​ eski Başkanı Sinan Ateşcinayetine ilişkin Adalet BakanıBekir Bozdağaçıklamalarda bulundu. Basın kuruluşlarının Ankara​ temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Bozdağ ayrıca erken seçim, af düzenlemesi olacak mı? erken seçim, başörtüsü düzenlemesi ve birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.  Bozdağ, başörtüsü teklifiyle ilgili, "Bu düzenlemeye kökten karşı çıkmayı tarif affetmez" diyen Bakan Bozdağ,  Sinan Ateş cinayetinde 13 kişinin tutuklu olduğunu hatırlatan Bakan Bozdağ, 1 kişinin de arandığını hatırlattı ve "Tetikçi de yakalanıp adalete teslim edilecek. Bütün boyutlarıyla soruşturuluyor. Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacak, her yönüyle aydınlatılacak. Kimsenin şüphesi olmamalı, yargı işliyor" dedi. Seçimlerin öne çekilmesi iddialarına ilişkin ise Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek "Yetkiyi kullanırsa 60 günde seçim yapılabilir" şeklinde konuştu

"EKREM İMAMOĞLU DAVASI"

Bozdağ, HDP'nin kapatma davasına ilişkin de "Görülen davada bakan olarak kanaatimi paylaşmam doğru olmaz" şeklinde konuştu. Ahmet Davutoğlu'nın 'çoklu aday' önerisini ise Bakan Bozdağ, "Hükümeti yetkisiz kılmakla hiçbir farkı yok" olarak değerlendirme yaptı.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Ekrem İmamoğlu davasında 3 kere reddi hakim talebinde bulunulduğunu aktararak "Ne yapacağız CHP Genel Merkezinden hakim mi bulacağız" dedi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1613129198469787648

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...