Tgrt Haber

Adalet Bakanı Bozdağ, '2 cezaevi müdürü ve 3 görevli açığa alındı'

13 Nisan 2016 12:13
Adalet Bakanı Bozdağ, '2 cezaevi müdürü ve 3 görevli açığa alındı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ '2 cezaevi müdürü ile 3 görevli açığa alındı. İçeriden destek almadan cezaevine silah sokulamaz. Bir görevlinin silahı soktuğunda dair ciddi bulgular var' dedi.

Katil zanlısı Gültekin Alan ile diğer mahkumların ve cezaevi görevlilerinin ifadelerinin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle silahlı saldırının nasıl gerçekleştiği belirlendi. 7 savcı ve 2 müfettişin yaptığı soruşturmanın ardından katil zanlısına bir gardiyan ve bir kadının yardım ettiği tespit edildi.
Kadın ve gardiyan da gözaltına alındı. Savcılar tarafından sorgulanan zanlılar bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan kadının tabancayı cezaevine soktuğu tahmin edilirken, gardiyanın da içeride yardım ettiği tahmin ediliyor.
BAKAN BOZDAĞ'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katinin cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili konuştu.
Adalet Bakanı Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesiyle ilgili ''Silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan iki cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır'' dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...