Tgrt Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni anayasa açıklaması

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
21 Aralık 2023 17:02 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 17:42
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'te bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada yargı reformu ve yeni anayasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Güvenilir ve adaletli bir sistem için yargıda reform çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Tunç, buna rağmen büyük bir mutabakatla kabul edilecek yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Adalet BakanıYılmaz Tunç​, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Şu anda gazetecilik​ faaliyeti nedeniyle tutuklu herhangi bir gazeteci yok fakat suç olarak yaşanmış bir durumun 'Tweet' olarak atılması nedeniyle cezai işlem uyguladık.

Bu güne kadar 32 bin 500 uzlaştırmacımız 1,5 milyonu aşan dosyada uzlaşma sağlamıştır. 

YARGIDA REFORM

Milletimizin ihtiyaçlarına cevap verecek güvenilir ve erişilebilir adalet sisteminin tesisi için yargı alanında reform irademiz planlı ve kesintisiz bir şekilde sürmektedir.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni anayasa açıklaması

YENİ ANAYASA MESAJI

Anayasamızda, hukuk devleti ilkesini tahkim eden, temel hak ve özgürlükleri genişleten sessiz devrim sayılabilecek reformlara imza atsak da, yeni anayasaya ihtiyaç duyduğumuz açıktır. Kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, toplumun her kesiminin görüşlerini ihtiva eden ve büyük bir mutabakatla kabul edilecek yeni ve demokratik bir anayasa yapmak milletimize olan borcumuzdur.

Ankara Adalet Sarayı'nın ihalesini gerçekleştirdik. Personel sayımızı 25 binden 77 bine yükselterek insan kaynaklarımızı üç kat arttırdık. Çocukların kolluk güçleri ile anne veya babadan koparıldığı çirkin görüntülere son verdik."

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...