Tgrt Haber

Aday belirlemeden önceki son anket! İstanbul'da kıran kırana yarış

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Ocak 2024 19:15 - Güncelleme : 06 Ocak 2024 00:32
Aday belirlemeden önceki son anket! İstanbul'da kıran kırana yarış

Yerel seçimlerde süreç hızlandı. Türkiye gözünü kulağını pazar günü açıklanacak olan AK Parti'nin İBB adayına çevirdi. AK Parti'nin İstanbul'da adayını Milletvekili Murat Kurum'un olacağı kulislerde konuşulurken CHP'nin adayı ise aylar öncesinden belliydi. Aday belirleme sürecinden önceki son anket ise ORC Araştırma'dan geldi. İşte son anket sonuçları... 

Türkiye 31 Mart'ta düzenlenecek olan yeril seçimler için gün sayıyor. Büyükşehirlerde kıran kırana bir yarışın geçmesi tahmin edilirken AK Parti​'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) başkan adayının kim olacağı ise en çok merak ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek aday tanıtım toplantısında İstanbul adayı açıklayacak. 

SON ANKETTE BAŞA BAŞ MÜCADELE 

ORC Araştırma şirketi 25 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında toplam 5100 kişi ile yüz yüze yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. 

"İstanbullu’ların Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin 2’li Yarışta Oy Verme Tercihleri"nin sorulduğu yarşta ise iki ittifakın da adayını yakın oy aldığı görüldü. 

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu​ yüzde 40.8 oy alırken Cumhur İttifakı'nın belirleyeceği adaya ise yüzde 40.2 oy verildiği görüldü. Eğilimler ölçülürken kararsızların yüksek olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

-Ekrem İmamoğlu %40,8
-Cumhur İttifakı (Ak Parti Adayı) %40,2
-Kararsızım Adaylara Bağlı %19,0 

Aday belirlemeden önceki son anket! İstanbul'da kıran kırana yarış

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Blackbull 5 Ocak 2024 20:06

Adayını açıklamadan bu kadar oy alıyorsa cumhur ittifakı adayını açıklayınca yüzde 5 fark atar ak parti

Sonraki Haber Yükleniyor...