Tgrt Haber

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen İmamoğlu’na dikkat çeken destek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Ocak 2023 19:45 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 19:53
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen İmamoğlu’na dikkat çeken destek

6'lı masanın cumhurbaşkanı adaylığı için adı sıklıkla gündeme gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dikkat çeken destek geldi. Siyasi yelpazenin her kanadında önemli eski siyasetçiler ve bürokratlar İmamoğlu'nu ziyaret etti. 

Mahkemenin hakkında  hapis ve siyasi yasak​ cezası verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​, destek ziyaretleri almaya devam ediyor. 

Aralarında eski meclis başkanları, genel başkanlar, başbakan yardımcısı ve bakanlar ile belediye başkanları, milletvekillerinin de yer aldığı 100’e yakın siyasetçi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. 

ADI ADAYLIKTA GEÇİYORDU 

İsmi 2023 seçimleri için muhalefetin adayları arasında anılan ve aldığı hapis cezasından sonra adaylığı güçlendiği iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan bu ziyaret dikkat çekti. 

AKŞENER AÇIKÇA DESTEK VERMİŞTİ: İMAMOĞLU VE YAVAŞ OLURSA 'HAYIR' DEMEYİZ

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası​ alan  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısı sonrası Akşener'in verdiği destek çok konuşulmuştu. 

Çıktığı her yayında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday olmaları konusunda desteklediklerini açıklayan İYİ Parti lideri, "Adayımız İmamoğlu veya Yavaş derlerse karşı durmayız" demecini sıklıkla tekrarlamıştı.  

"MİLLETİN KARARINI MİLLET DEĞİŞTİRİR"

Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşım yapana İmamoğlu, "Bu destek beni gururlandırdı. Eski TBMM başkanlarımız, siyasi partilerimizin eski genel başkanları ve vekillerimiz, eski bakanlarımız ve belediye başkanlarımız bugün destek ziyaretinde bulundular. Hepsinin sözü ortak; milletin kararını ancak millet değiştirir" dedi.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1615022734844510208

"BU ZİYARET BİZE GÜÇ VERDİ" 

Aralarında önemli isimlerin olduğu eski politikacıların yapmış olduğu ziyareti değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’mizin siyaset tarihinin önemli insanları hem de siyaset yelpazesinin belki her bölümünden insanın bizi ziyaret etmesi, bize güç katması, demokrasi ve hukuk mücadelesinin en önünde durma konusundaki kararlılıklarını ortaya koyması beni çok mutlu etmiştir" dedi. 

AKŞENER'İN KAMPANYASINDA DİKKAT ÇEKEN İMAMOĞLU AYRINTISI

Bir gazetecinin İYİ Parti'nin reklam görsellerine kendisine yer vermesi hakkında sorduğu soruya cevap veren İmamoğlu, "Ben her şeyden önce Sayın Meral Akşener'e yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü; adalet temasıyla yayınladığı kampanya bölümünde bana da yer vermiş. Başka kavramlar da var adalet kampanyasının içerisinde. Bana derken aslında İstanbul'a yer vermiş oldu ve İstanbul'a yapılan hukuksuzluğa karşı bir mesaj yayınlamış oldu. Hem videoyu izledim hem afişe baktım. Çok da onurlandım, gururlandım" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen İmamoğlu’na dikkat çeken destek

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...