Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu, Akşener'i beklemeden kolları sıvadı: Adaylık için fotofiniş

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Halk Tv
03 Mart 2023 13:30 - Güncelleme : 03 Mart 2023 14:23
Kılıçdaroğlu, Akşener'i beklemeden kolları sıvadı: Adaylık için fotofiniş

Seçimlere çok az bir süre kala 6’lı masanın aday düğümü halen çözülebilmiş değil... Kulisler, masada yer alan 5 parti lideri Kılıçdaroğlu isminde uzlaşma sağladığını ancak İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bu karara mesafeli yaklaşarak kurmaylarıyla değerlendirme yapacağını aktardı. Ülkenin gündemini alevlendiren toplantının ardından Kılıçdaroğlu'nun bugünkü durakların biri ise oldukça dikkat çekti. Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel'de bir stüdyosunda fotoğraf çektirdi. Sosyal medyada birçok kişi Kılıçdaroğlu'nun adaylık fotoğrafı çektirdiği yorumunda bulundu.

Seçimlere çok az bir süre kalmasına rağmen 6’lı masanın aday düğümü hala çözülmüş değil... Saadet Partisi liderliğinde dün 12'nci kez bir araya gelen 6'lı masada Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun Cumhurbaşkanı adaylığını desteklerken, İYİ Parti lideri Meral Akşener​ ise tercihini 'Ekrem İmamoğlu' ya da 'Mansur Yavaş'tan yana kullanmak istedi. Kılıçdaroğlu, Akşener’in bu teklifini Yavaş ve İmamoğlu’nun belediye başkanlığı görevlerine devam edeceğini söyleyerek veto etti.

İYİ Parti milletvekilleri ile görüşen Akşener bugün de GİK üyeleri ile bir araya gelecek. Masa dağılacak iddiaları kulislerde yüksek sesle konuşulurken Akşener’in yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.  

Dün akşam Türkiye’nin gündemini alevlendiren toplantı ve Kılıçdaroğlu’nun aday olarak gösterileceğine yönelik kulisler tartışmaları sürdürürken CHP liderinin bugünkü programında ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

Halk Tv Canlı yayınında Kılıçdaroğlu'nun İncek'te bulunan bir fotoğraf stüdyosuna gittiği belirtildi. Fotoğraf çekiminin altılı masanın dünkü toplantısının arkasından gelmesi dikkat çekti. Çekiminin dünkü toplantının ardından yapılması da Kılıçdaroğlu’nun aday olacağının yüzde 100 sinyalini vermesi olarak yorumlandı.

ÖNDER İŞLEYEN VE ERKAN BAŞ’A ‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ

CHP liderinin bugün SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve TİP lideri Erkan Baş ile görüşecek. SOL Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun ziyareti "Geçmiş olsun” ziyareti kapsamında planlandı. SOL Parti’nin İstanbul ve Mersin’de “Hükümet İstifa” sloganıyla gerçekleştirmek istediği eylemlere polis müdahale etmiş ve çok sayıda partili gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Halk Tv

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...