Tgrt Haber

Ahmet Davutoğlu’ndan Devlet Bahçeli’ye hakaret! Sunucu araya girmek zorunda kaldı

28 Aralık 2022 05:39 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 06:12

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ettiği hakaret sonrasında sunucu araya girmek zorunda kaldı. Davutoğlu kullandığı ‘küçük aklıyla’ ifadesi nedeniyle özür dilemezken cümlesini ‘küçük hesapla’ diyerek değiştirdi.

2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan seçimler öncesinde siyasetin dili iyice sertleşti. Partiler ve parti genel başkanları birbirlerine hakarete varacak ifadeler kullanırken bunlara son örneği ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kullandığı sözler eklendi. Davutoğlu katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularına cevap verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen hapis cezasına tepki gösteren Davutoğlu, mahkeme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla alındığını iddia etti. Davutoğlu ayrıca MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeliile ilgili hakarete varacak ifadeler kullandı.

BAHÇELİ’YE ‘KÜÇÜK AKLIYLA’ DEDİ

"Erdoğan'ın talimatıyla diyorsunuz. Gerçekten yargı böyle mi işliyor? O zaman Bahçeli neden 'Kemal beye operasyon yapıldı' dedi. Bu Cumhur İttifakı içinde çelişki değil mi?" sorusuna cevap veren Davutoğlu, "Çünkü Bahçeli o küçük aklıyla açık söyleyeyim altılı masanın içine fitne sokmaya çalışıyor. Bahçeli başka zaman Kılıçdaroğlu'nu savunmuyor da şimdi neden savunuyor? Yeni mi aklına geliyor? Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu'na en ağır hakaretleri yaparken birden neden onun hukukunu savundu" ifadelerini kullandı.

SUNUCU ARAYA GİRMEK ZORUNDA KALDI

Davutoğlu'nun bu sözleri üzerine araya giren sunucu, "Hakaret ifade ederek. Belki düzeltmek istersiniz." diye uyarıda bulundu. Davutoğlu ise "Küçük bir hesapla diyeyim o zaman. Madem sizin hatrınıza. Yoksa Sayın Bahçeli'nin nezaket anlamında hatrı yoktur. O bize en ağır hakaretleri yaptı yapıyor. Ama Sayın Bahçeli Sayın Kılıçdaroğlu'na en ağır hakaretleri yaparken birden nereden Sayın Kılıçdaroğlu'nun hukukunu savunma telaşına düştü. Kendi işlerine baksınlar." şeklinde konuştu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...