Tgrt Haber

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Millet İttifakı'na sert çıktı

Editör: Hüseyin Can Yosuntaş / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 May 2023 15:50 - Güncelleme : 25 May 2023 16:22
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Millet İttifakı'na sert çıktı

Tekstil Sanayici İş insanları ile bir araya gelen Numan Kurtulmuş, Millet İttifakı'na sert çıktı. İttifakın dereyi görmeden paçayı sıvayarak zafer ilan ettiğini söyleyen Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın 28 Mayıs’ta ‘’Türkiye Yüzyılı’’ için vira Bismillah diyerek yola koyulacağını ifade etti.

Zeytinburnu Belediyesi sosyal tesislerindeki Tekstil Sanayici İş İnsanları ve Dernek üyeleriyle kahvaltı programında buluşan AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​, kahvaltıdan sonra iş insanlarına seslendi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, milletimizin Türkiye​ istikametinde yürüyelim teklifine onay verdiğine dair açıklama yapan Kurtulmuş, “Gerçekten Türkiye siyasi tarihinin en zor seçimlerinden birisinin ilk raundunu geride bıraktık. Bu seçim sadece önümüzdeki 5 yıl kimin cumhurbaşkanı olacağı, kimlerin milletvekili olacağının çok ötesinde Türkiye'nin hangi istikamete doğru yöneleceğinin tespitiydi. Birinci turda milletimiz AK Parti'ye açık ara birinci çıkartarak, Cumhur İttifakı​'nı da parlamentonun birinci grubu haline getirerek aslında hangi istikamette gidilmesi gerektiğini yani Türkiye istikametinde yürüyelim teklifine onay verdiğini milletimiz göstermiştir.’’ dedi.

Açıklamaları sırasında Millet İttifakı​'na sert söylemlerde bulunan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Türkiye'nin yeni hedeflerine, büyük hedeflerine yürümede parlamentoyu yasama organı olarak bu istikamette görevlendirmiştir. Nihayetinde milletimizin görevi, tercihi, sinyali ilk turda ortaya koyduğu fikir, karar bu yöndedir. Ama sistemin gereği yüzde 50 artı 1 gerektiği için Cumhurbaşkanı seçiminde iş ikinci tura kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında Cumhur İttifakı'nın karşısında, AK Parti'nin karşısında içeride ve dışarıda cümle alemin, cümle muhalefet unsurlarının bir araya geldiğini çok yakından takip ettik.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Millet İttifakı'na sert çıktı

Muhalefetin, dereyi görmeden paçayı sıvadığını söyleyen Kurtulmuş, “Niye karşı olduklarına da yine hiç gizleme gereği duymadan ortaya koydular. Ayrıca içerideki havada şuydu; Erdoğan'ın karşısındaki aday sanki şöyle çok yüksek bir oyda ilk turda kazanacak.’’ dedi.

MİLLET İTTİFAKI'NA SERT TEPKİ

Millet ittifakın akıldışı söylemlerinden bahseden Kurtulmuş, ‘’İttifakın unsurlarından cezaevlerinin duvarlarını kıracağız. Tırnak içince, esirleri serbest bırakacağız. Yine karşı taraftaki aday açıkça şunları söylemedi mi? Yerel yönetim özerklik şartını getireceğiz ve PKK'nın Türkiye'nin içerisinde aynen Suriye'nin kuzeyinde oluştuğu gibi birtakım kantonlar oluşturmasının zeminini hazırlayacağız. Yine aynı şekilde yapılan birçok açıklamayla KHK'lıların yani FETÖ'cü olduğu için kamu görevlerinden ayrılanların, ötelenenlerin tekrar göreve iadesini temin edeceğiz. Hep beraber bunları gördük.’’ dedi.

''BU MİLLETİN DERİN BİR FERASETİ VAR''

''Sanki muhalefet büyük oyla kazanıyor'' diyen Kurtulmuş, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

‘’15 Mayıs sabahı Türkiye'de her şeyi yeni baştan dizayn ediyor. Hatta şunu da çok açık söylediler geleceğiz, yargılayacağız, hapse atacağız, hesap soracağız diye milletin karşısına çıkarak. 14 Mayıs’taki zaferi dereyi görmeden paçayı sıvayarak ilan ettiler. Baktığınız zaman bu siyasi tablonun içerisinde gerçekten muhalefetin çok avantajlı olduğu zannediliyordu. Ama bir şeyi ihmal ettiler, unuttular. Bu milletin derin bir feraseti var. Bu millet herkesin ne söylediğini takip ediyor izliyor ve en sonunda kendisinin bu ülkenin menfaatlerine göre kararını veriyor.''

28 Mayıs'ta ikinci turda çok büyük bir farkla milletimiz, yine Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhurbaşkanı seçecek. Millet şunu gördü. Bu kadar cümle alem bir araya gelmeyecek bu kadar farklı unsur eğer Tayyip Erdoğan'ı istemiyor, bu gitsin yıkılsın diyorlarsa Tayyip Erdoğan'a destek olmak lazım.''

''MİLLETİMİZ TAYYİP ERDOĞAN'I YENİDEN CUMHURBAŞKANI SEÇECEK''

Zafere sayılı saatler kaldığını belirten Kurtulmuş, ‘’Milletimiz de Tayyip Erdoğan'a destek olduğunu yüzde 49.5 oy vererek ortaya koydu. Bu millete şükranlarımızı ifade ediyoruz. Ama henüz bitmedi. Şurada sayılı saatler kaldı. Artık günler bile dememize gerek yok. İnşallah 28 Mayıs'ta ikinci turda çok büyük bir farkla milletimiz Tayyip Erdoğan'ı yeniden, yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhurbaşkanı seçecek. İnşallah yeni bir kapıyı açacak yeni bir defterin ilk sayfasını açacak, yeni bir safhaya geçecek Türkiye yüz yılı için vira Bismillah diyerek bu millet yola koyulacaktır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...