Tgrt Haber

AK Parti kabinede fire vermedi

08 Haziran 2015 06:27
AK Parti kabinede fire vermedi

AK Parti kabinesi genel seçimde fire vermedi. Resmi olmayan sonuçlara göre aday olan bakanların tümü milletvekili olarak TBMM'ye giriyor.

Buna göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya, BaşbakanYardımcısı Yalçın Akdoğan Ankara, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya, AB Bakanı Volkan Bozkır İstanbul, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Samsun, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Diyarbakır, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İzmir, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'dan Meclis'e girecek.

AK PARTİ 5 İLDE TULUM ÇIK ARDI
Seçimlerde AK Parti 5 ilde, HDP ise 4 ilde tüm milletvekillerini çıkardı. Yine kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Düzce, Rize, Çankırı, Karaman, Erzincan'daki tüm milletvekillerini kazandı. Düzce ve Rize'den 3, Çankırı, Karaman ve Erzincan'dan ise 2 milletvekili çıkıyor. HDP ise Tunceli, Ağrı, Şırnak ve Hakkari'deki bütün vekilleri Meclis'e soktu. Tunceli'den 2, Ağrı ve Şırnak'tan 4, Hakkari'den ise 3 milletvekili Meclis'e girebiliyor.

CEVDET YIL MAZ DİYARBAKIR 'DAN MECLİS'TE
AK Parti'nin Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz 11 milletvekilinin çıktığı ilden parlamentoya girmeyi başaran tek AK Partili aday oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre HDP'nin Diyarbakır'dan Meclis'e gönderdiği 10 isim şöyle: İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, Altan Tan, Çağlar Demirel, Ziya Pir İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp, Edib Berk, N. Hilal Şanlı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...