Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 20:30 - Güncelleme : 30 May 2023 22:21
Son dakika! AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın zaferi ile sonuçlanan tarihi seçimlerin ardından AK Parti Meclis Grup Yönetimi de belirlendi.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta 28. Dönem Milletvekili tercihini, 28 Mayıs’ta ise Cumhurbaşkanı tercihini yaptı. İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı​ sçeimlerinde Recep Tayyip Erdoğan​ yüzde 52,16 oranında oy oranıyla 17’nci kez zaferini ilan etti. Yeni dönemde Cumhur İttifakı, Meclis çoğunluğunu elde etmeyi başardı.Seçim​ sürecinin sona ermesiyle partiler Meclis'teki grup yönetimlerini belirlemeye başladı.

ABDULLAH GÜLER'E BÜYÜK GÖREV

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MYK toplantısı sonrası AK Parti Meclis Grup Yönetimi de belli oldu. Buna göre, Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Abdülhamit Gül Grup Başkanvekili oldu. AK Parti Grup Başkanı görevine ise Sivas Milletvekili Abdullah Güler getirildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...