Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten Yunanistan'a sert tepki

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
01 Eylül 2022 18:11 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 19:17
Son dakika! AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten Yunanistan'a sert tepki

Son dakika haberi: AK Parti MYK toplantısı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası açıklamalarda bulunarak Yunanistan'ın radar kilidi eylemine sert tepki gösterdi.

AK Parti MYK toplantısı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan​ başkanlığında başladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor. Ömer Çelik, Yunanistan​'ın S-300​ ile radar kitlemesi yapmasına tepki göstererek 'tavırlarının hukukla alakası yoktur' dedi.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Yunanistan'ın radar kilidi atması haddini aşmasının ötesinde NATO​ birliklerine yönelik düşmanca bir yaklamışdır. Türkiye S-400 aldığı için Türkiye'ye eleştiri getirenler NATO içinde görev yapan uçaklara Yunanistan'ın radar kilitlemesi yapmasındaki çelişkiyi görmeleri gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücü onların bu yaptığı şeylerin hiçbir manası yoktur. Yunanistan'ın S-300 sistemleri vasıtasıyla Türk uçaklarına karşı radar kilitlemesi yapması karşısında nasıl ses yükselteceklerini duymak istiyoruz. Yunanistan'ın bu taciz eylemlerine hava kuvvetlerimiz gereken karşılığı vermiştir. Yunanistan giderek gayri nizami hareketlerde bulunan bir devlete dönüşüyor. Yunanistan ile Türkiye arasındaki meseleler masada çözülebilir. Masadan kaçan taraf Yunanistan'dır. Avrupa Birliği'ne yalvaran yine Yunanistan'dır. Bu mesele radar kilidiyle değil diplomasi ile çözülebilecek bir meseledir. Ama Yunanistan çözüm istemiyor.

"TEHLİKELİ SONUÇLARI OLABİLİR"

Sahadaki bu hareketlerin tehlikeli sonuçları olabilecektir. Yunan makamlara sağduyulu olmaları gerektiğini, bu tür hareketlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Doğru olan şey masada oturmak ve konuşmaktır. Türkiye bütün bir tarihi boyunca komşuları için güvenli bir devlet olmuştur. Dolayısıyla Yunanistan'ın bu tacizlerden uzak durması gerekmektedir.

"MACRON'U KINIYORUZ"

Macron'un dış politikasını Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı üzerinden yürütüyor. Macron göreve geldiğinden beri Erdoğan ile özel görüşmesinde farklı konuşuyor. Kamusal alana çıktığında ise farklı davranıyor. Macron'un bu tür davranışlarını kınıyoruz.

AHMET ŞIK'IN TEHDİTLERİ

Yassıada zihniyetiyle yarışıyorlar. Bunlar PKK'ya FETÖ'ye böyle sert sözler söylemiyorlar. Bunu siyaset adına milletvekilliği adına yapıyorlar. Türkiye'nin en büyük siyasi partisine bu tür sözler söylemek faşizanlıktır. Bugün buna söyler yarın başkasına söyler. Örgüt diliyle konuştuğu için AK Parti'ye siyasi parti muamelesi yapmayacağım diyor. Bu aslında faşizan bir tehlikenin varlığı gösteriyor.

"ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU VE ÜNSAL BAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ" İDDİASI

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın siyasi hayatına başladı başlayalı söylediği her şey yanlış çıktı. Siyasi hayatına başladı başlayalı Bu arkadaş fazla dizi seyrediyor galiba. Olsa söyleriz. Biz şeffaf bir siyasi partiyiz. Doğu Perinçek'in Hz. Muhammed ile partisini mukayese etmesi akıl dışı ve mantıksızdır. Bir siyasi parti kendi faaliyetini Peygamber Efendimizin tebliği ile yarıştırmak mantık kırılmasıdır.

KILIÇDAROĞLU'NUN "KHK'LILAR GÖREVE İADE EDİLECEK" AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu gece saat 22.00'de topluma sesleniyor ve Türkiye'ye özgürlük getireceğini söylüyor. Hukuka vurgu yapıyor sık sık. Fakat enteresan olan bir şey var. Ben gelirsem serbest bırakacağım demek siyasetin bu alana müdahale etmesi demektir.

PUTİN VE KPSS GİBİ KONULAR ELE ALINMIŞTI

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı saat 18.00'de başladı. Parti genel merkezinde daha önce yapılan toplantı 2 saat 10 dakika sürmüştü. Ağustos ayının ilk haftasındaki toplantıda Rus lider Putin'le Soçi'de yapılan görüşme, dar gelirli için atılacak yeni adımlar, sosyal konut projesi, KPSS soruşturması, cemevine provokatif saldırı ve diğer başlıklar ele alınmıştı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...