Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TOKİ müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

18 Nisan 2022 18:06 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 22:17
Çelik, "Kahraman Mehmetçiğin bu çabasının hedefe ulaşacağından hiçbir kuşkumuz yoktur" dedi.

Son dakika haberi: Partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız 81 ili kapsayan bir TOKİ sosyal konut projesi üzerine çalışıyor. İnşallah Cumhurbaşkanımız haziran ayında çeşitli müjdelerle açıklayacak" açıklamasında bulundu.

Çelik, "Kahraman Mehmetçiğin bu çabasının hedefe ulaşacağından hiçbir kuşkumuz yoktur" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

  • Ramazan ayında maalesef büyük bir şekilde üzüntüyle karşıladığımız şiddet olayları söz konusu oluyor.
  • Kanada'da Müslümanların üzerine ateş açılması gibi bir olay yaşandı. Kanada hükümetinden önlemleri almasını bekliyoruz.
  • Ama en çok içimizi yakan şüphesiz Mescid-i Aksa'da yaşanan şiddet olaylarıdır. Bu saldırganlıkları, şiddet eylemlerini şiddetle kınadığımızı, Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgimiz olduğunu belirtiyoruz. Mescid-i Aksa'nın statüsü dokunulmazdır.
  • Eline kaldırmayan insanlara yönelik ağır saldırılar, böyle bir şiddet asla kabul edilemez. Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar, oraya namaz kılmaya gidenlerin engellenmesi de asla kabul edilemez.
  • Cumhurbaşkanımız dün Filistin Başbakanı Mahmud Abbas ile de görüştü. Bu konudaki hassasiyetimiz açıktır.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

  • Türkiye, meşru müdaafa hakkını kullanarak, Pençe-Kilit operasyonunu başlattı.
  • Operasyonu BM'nin 51. maddesine dayanarak yapıyoruz. Bu tabi terör örgütünün tespit edildiği hazırlıklar üzerine gerçekleştirilen bir harekattır.
  • Gönül ister ki terör örgütünün bulunduğu kardeş devletler, bu terör örgütünü oradan çıkarsınlar, bu operasyonlara gerek kalmasın.
  • Kahraman Mehmetçiğin bu çabasının hedefe ulaşacağından hiçbir kuşkumuz yoktur.

51. MADDE: Bu Antlaşmanın hiçbir hükmü, Birleşmiş Milletler üyelerinden birinin silahlı bir saldırıya hedef olması halinde, Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenliğin korunması için gerekli önlemleri alıncaya dek, bu üyenin doğal olan bireysel ya da ortak meşru savunma hakkına halel getirmez.

Üyelerin bu meşru savunma hakkını kullanırken aldıkları önlemler hemen Güvenlik Konseyi’ne bildirilir ve Konsey’in işbu antlaşma gereğince uluslararası barış ve güvenliğin korunması ya da yeniden kurulması için gerekli göreceği biçimde her an hareket etme yetki ve görevini hiçbir biçimde etkilemez.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

  • Vaka sayısının 5 bini altına inmesi son derece önemli. Bugünlere ulaşmamızda en büyük gayreti gösteren sağlık çalışanlarımıza müteşekkir olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim.
  • Türkiye'nin sağlık alanındaki organizasyon kabiliyeti, sağlık teşkilatının donanımının yüksek olması ve şehir hastaneleri gibi oyun değiştirici büyük adımların atılması pandemi ile mücadele konusunda başarılı çalışmalar yapmamızı sağladı.

RUSYA- UKRAYNA SAVAŞI

  • Savaşın ne kadar mantıksız, ne kadar yıkım getiren bir olay olduğu bu sefer de dünyanın gözleri önünde gerçekleşiyor.
  • Sorunu çözmemenin zarar verdiği, tüm insanları etkilediği bu yaşadığımız günlerde da belirgin hale geldi.
  • Putin'le görüşen Avusturya Başbakanı 'Beni iyimser yapan tek şey Putin'in İstanbul sürecini bizzat dile getirmesi' dedi. Müzakereleri tek başına Türkiye yürütüyor. İstanbul'daki müzakere sürecinin desteklenmesi çok önemli.

ABD'DEN F-16 SATIŞINA YEŞİL IŞIK

  • MSB, 40 yeni F-16 uçak alınması aynı zamanda bizde olan 79 adet F-16'nın o seviyeye çıkarılması için bir talep mektubu oldu. Bu çerçevede daha geniş bir talep mektubuyla Türkiye'nin bu güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için iletilecek.
  • NATO müttefikleri arasında güvenlik ihtiyaçlarının kısıtlayıcı ambargoların olması mantıksızdır. En zor zamanlarda kısıtlamaların ambargoların olduğu zamanlarda verilmiştir. Şimdi ise daha güçlü kararlar verecek durumdadır.
  • Dayanışma yerine kısıtlama ya da birbirine karşı terör örgütlerini destekleme tutumları olursa bunların sağlıklı işleyen mekanizmalar olması söz konusu değildir. Bunun önüne de bir takım siyasi kısıtlamaların çıkarılması olmamalıdır.
  • Bir NATO müttefiki güvende değilse, hiçbir NATO müttefiki güvende değildir.

HAZİRAN AYINDA MÜJDEYİ VERECEK

  • Etrafımızda savaş varken, yeni bir dünya düzeninden pek çok insanın bahsettiği bu günlerde Türkiye güçlü bir şekilde kendi planını uygulamaya devam ediyor. 2053 yılına kadar 198 milyar dolarlık bir bütçe ayrılacak. Türkiye'nin nasıl bir oyun değiştirici, kendi cazibesini artıran ve geleceğe hazırlanan bir ülke olduğunun yepyeni bir örneği.
  • Cumhurbaşkanımız şehirleşme konuları ile yakından ilgileniyor. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın 81 ili kapsayacak TOKİ projeleri konusunda çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız çeşitli müjdelerle haziran ayı içerisinde duymuş olacağız.

ABD'YE YPG ELEŞTİRİSİ

  • Pek çok ziyaret oldu son zamanlarda. Bu çerçevede ilişkilerin yoğun olduğu görülüyor. Ukrayna, Afganistan, enerji güvenirliği gibi pek çok konuda ortak işbirliği söz konusu. Ama YPG'ye verilen destek büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bir NATO müttefiğinin terör örgütü olarak tanımladığı bir yapıya hiçbir şekilde NATO'dan bir üyenin destek vermemesi gerekir.
  • Şimdiye kadar görülmüştür ki; Güya PKK/YPG'nin DEAŞ'la mücadele ettiği gibisinden hiçbir şekilde inandırıcı olmayan bir argüman sergilediler. Ama ne oldu o silah verilen terör örgütleri imha edilmeye devam ediliyor. Bunun arkasındaki siyaseti görüyoruz.
  • Kimsenin bu çirkin siyasetin arkasında olmaması gerekir. 31 Ekim 2021'de Roma'da Cumhurbaşkanı ile Biden arasında yapılması kararlaştırılan Türkiye-ABD stratejik mekanizması hayata geçmiş oldu.

FRANSA SEÇİMLERİ

  • Fransa'daki seçimleri yakından takip ediyoruz. Seçimlerdeki oy oranları, hangi adayın geriye öne çıktığı bizim yakın takibimizde. Ama kimsenin iç siyasetine karışacak değiliz. Partilerde İslam düşmanlığının, göçmen düşmanlığının bu kadar normalleşmiş olması Avrupa sağlığını ortadan kaldıran bir durumdur.
  • Avrupa'nın çeşitli yerlerinde yapılan seçimlerde merkez ve aşırı sağdan gelen oyların aradaki farkı bu kadar azaltmış olması üzerinde durulması gereken bir konudur.

SANATÇILARLA İFTAR YEMEĞİ

  • Kimlik siyaseti demokrasileri zehirleyen bir şeydir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Belediye başkanlığından beri hassasiyetle durduğu bir gelenek.
  • Sadece sanatçılarla değil başka grupları da davet ettiğinde nefret siyaseti yapıyorlar. Bunların tek tek düzelmesini beklemek gibi elimizde bir reçete yok.
  • Sanatın daha iyi anlaşılması, başkasının kimliğini inkar eden, başkasının kimliğini sürekli kötü siyaset olarak gösteren yaklaşımdan uzak durmak gerekiyor.

3. İTTİFAK TARTIŞMASI

  • AK Parti açısından üzerinde durduğumuz bir konu değil. İçlerinden biri çıkıp "3. ittifak oluşmuştur" diyor. Bu giderek Türkiye tartışması, siyaset tartışması gibi mekanizmalardan çıkıp bu 6'lı mekanizmanın kendi sorunlarının ifadesi neticesinde bir yapıya dönüşüyor. Biz kendi işimize bakıyoruz.

KARAMOLLAOĞLU'NUN SURİYE AÇIKLAMALARI

  • Çok büyük bir haksızlık. Kendi ülkesinin hükümetini şikayet eden, olmayan bir şeyi varmış gibi anlatım. Bu olayların başlamasından önce sayın Cumhurbaşkanımız, Esad'la görüştüğünde şunu söylüyordu. "Ülkeyi demokratikleştir". Orada terör örgütüne destek verenlerin aklında da gündemin olmayan şeyi söylüyordu.
  • "Oradaki Kürt vatandaşlarına kimlik ver. Onlara bir vatandaşlık hakkı ver" diyordu. Cumhurbaşkanımız Esad'a tavsiyelerde bulunuyordu. Hatta Esad tavsiyeler verilmesi için kapıları açmıştı. Kim diyor, "Türkiye Suriye'yi karıştırmış."
  • Cumhurbaşkanımız Esad'la görüşürken bizler ve arkadaşlarımız oradaydık. Esad'ın takdirlerini dinledik. Daha sonra çatışmalar başladı. Ne zaman ki ramazan ayında bu katliamlar yükseldi, Esad yönetimi tam tersi katil şebekesi gibi çalışmaya başladı ve halkın belli bir kesimini yok etmeye yönelik bir tablo sergiledi. O zaman Cumhurbaşkanımız güçlü şekilde tepki göstermeye başladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...