Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mehmet Şimşek'in kararını açıkladı: Aktif siyaseti düşünmüyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Mart 2023 22:23 - Güncelleme : 20 Mart 2023 23:34
Son dakika! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mehmet Şimşek'in kararını açıkladı: Aktif siyaseti düşünmüyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i AK Parti Genel Merkezi'nde ağırladı. İki buçuk saat süren görüşmenin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamada bulundu. Toplantıya dair bilgi veren Çelik, "Sayın Şimşek, birçok işle meşgul, aktif siyaseti düşünmüyor ancak her türlü katkıda bulunacağını söyledi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Eski Maliye Bakanı​ ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek​ ile AK Parti​ Genel Merkezi'nde görüşme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından basına açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Şimşek'in aktif siyasete geri dönmek istemediğini söyledi. 

"AKTİF SİYASETİ DÜŞÜNMÜYOR"

Görüşmeye dair detayları açıklayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kendisi çok değerli arkadaşımız, geçmişte hükümetlerimizde görev yaptık. Aktif siyasetten ayrıldıktan sonra görüştüğümüz bir arkadaşımız. Sizler şunu merak ediyorsunuz; aday olacak mı diye. Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. Sivil toplum kuruluşlarında görevleri var. Aktif siyaseti düşünmüyor. Kendisi aktif siyasetten ayrılırken kararının bu olduğunu ifade etmişti.Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın parti ya da hükümet politikalarına dönük olarak her konuda katkıyı vereceğini, yardımcı olacağını, emek sarf edeceğini bir defa daha ifade etti" açıklamasında bulundu. 

ŞİMŞEK'E AÇIK KAPI 

Sözcü Ömer Çelik, Şimşek'in istemesi halinde AK Parti'ye katılabileceğini söylerken, "Şimşek'in, "Ben Cumhurbaşkanımızın parti, hükümet, ekonomi politikalarına destek vermeye, birikimimi yansıtmaya, destek vermeye hazırım" dediğini söyledi.

Çelik, "Kendisi çok değerli, sürekli görüştüğümüz arkadaşımız. Seçim zamanı olunca olağanüstü hava yaratılıyor. Kendisi aktif siyaseti arzu ederse partimizin bütün mekanizmaları açıktır" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1637898964178554881

MEHMET ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA: AKTİF SİYASETE DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Sosyal meyda hesabı Twitter'dan toplantı sonrası açıklama yapan Mehmet Şimşek, "Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum" dedi. 

https://twitter.com/memetsimsek/status/1637912558857338882

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR? 

Mehmet Şimşek, 2007-2009 tarihleri arasında başbakan yardımcısı, 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 2015- 2018 yılları arasında Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde başbakan yardımcılığı yaptı. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...