Tgrt Haber

AK Parti'de sıra belediye meclis üyeliği mesaisinde

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 10:05 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 10:28
AK Parti'de sıra belediye meclis üyeliği mesaisinde

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti'de belediye meclis üyelikleri için adaylar bugün belirlenmeye başlayacak. Oluşturulan komisyonlar, teşkilatlar tarafından hazırlanan listeleri değerlendirecek.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde adaylarını açıklayan Cumhur İttifakı​'nda sıra meclis üyelikleri mesaisine geldi.

CUMHUR İTTİFAKI TOPLANDI

AK Parti​ heyeti dün MHP​ ve Büyük Birlik Partisi heyetleriyle bir araya geldi. Genel başkan yardımcıları düzeyindeki toplantılarda, belediye meclis üyelikleri ele alındı. AK Parti ve MHP'nin 2019 seçimlerinde olduğu gibi fermuar sistemini uygulaması bekleniyor.

AK Parti, belediye meclis üyelerini belirlemek için il bazlı bir çalışma da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda öncelikle ilçe ve il başkanlarından oluşturulan komisyonlar, partinin kriterleri çerçevesinde aday başvurularını inceledi.

Adaylar arasında hukukçu, mühendis, mimar, şehir plancısı, muhasebeci, mali müşavir ve şehrin demografik yapısına uygun kişilerin yer almasına dikkat edildi.

DEPREM BÖLGESİNE: İNŞAAT, JEOLOJİ MÜHENDİSİ...

Deprem bölgesi ve deprem riski olan yerlerde ise adaylar arasında inşaat, çevre ve jeoloji mühendisi bulunduracak. Üyeler arasında kadınlar ile 18-30 yaş gençlerin olmasına özen gösterilecek.

Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan inceleme komisyonları ise bugünden itibaren illere giderek teşkilatlar tarafından kriterler çerçevesinde belirlenen listeleri değerlendirecek.

Komisyonlar çalışmasını 17 Şubat Cumartesi gününe kadar tamamlayacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...