Tgrt Haber

AK Parti'de Genel Başkan'ı Mehmet Ali Şahin'in açıklayacak

16 May 2016 14:44
AK Parti'de Genel Başkan'ı Mehmet Ali Şahin'in açıklayacak

Gözlerin çevrildiği AK Parti kongresi öncesi belirlenecek adayı Mehmet Ali Şahin'in açıklaması bekleniyor.

AK Parti'de gözler 22 Mayıs Pazar günü yapılacak 2'nci Olağanüstü Kongre'ye çevrilmiş durumda. Yeni genel başkan adayının belirlenmesi için parti içindeki istişareler bugün başlıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararının ardından, bugün teşkilatlara "Genel Başkan kim olsun" sorusu yöneltilecek. 2'nci Olağanüstü Kongre'ye 6 gün kala AK Parti'nin yeni genel başkan adayı belirlemek için süreç başladı. Bugün il başkanları ve belediye başkanlarına yeni genel başkan adayı olarak kimi görmek istedikleri sorulacak ve tek bir isim istenecek. Yarın da milletvekillerinden isim belirlemeleri istenecek. Toplamda 800 kişinin görüşleri alınacak.

"MEHMET ALİ ŞAHİN AÇIKLAYABİLİR" 

Habertürk TV'ye konuşan AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, tek bir adayla kongreye gitmeyi düşündüklerini belirterek "Başka partilerde sıkıntıları gördüğümüz için biz burada uzun istişareler yapmaya karar verdik" dedi. İstişare toplantılarda her bir üyeye bir zarf dağıtılacağını ve bir isim belirlemelerini isteyeceklerini kaydeden Özhaseki, "Oradan çıkan sonuca da herkesin saygılı olmasını isteyeceğiz" dedi.

Hareketlerinin liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, onun görüşlerinin önemli olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Haftasonuna doğru isim açıklanır. Mehmet Ali Şahin Bey açıklar diye düşünüyorum. Bu hareketin ağabeylerindendir. Onun açıklaması doğru olur diye düşünüyorum" diye konuştu.Özhaseki, "İkinci bir aday çıkar mı" sorusuna da, "Zannetmiyorum. Ama buna bir mani yok. Büyük bir olgunluk içinde seçime gideceğimizi düşünüyorum" yanıtını verdi.

KOMİSYON KURULDU

AK Parti'de yeni genel başkan adayı belirlemek için 4 kişilik bir komisyon kuruldu. Komisyonda Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kadın ve gençlik kolları başkanları yer alıyor.

KONGRE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

22 Mayıs Pazar günü yapılacak kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir konuşma yapması bekleniyor. Sonrasında Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri seçilecek. Kongrede AK Parti miting ve kongrelerinde kullanılan eski şarkılar çalınacak.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...