Tgrt Haber

AK Parti'de kongrenin ana teması belli oldu: Türkiye Yüzyılı için hep yeni hep ileri 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2023 15:00 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 15:20
AK Parti'de kongrenin ana teması belli oldu: Türkiye Yüzyılı için hep yeni hep ileri 

AK Parti dördüncü olağanüstü büyük kongresi içim gün sayıyor. Üyeleriyle son kez toplanan MYK'da kongrenin ana teması da belli oldu. "Türkiye Yüzyılı için hep yeni hep ileri" mottosuyla yola çıkılan kongrede 110 kişilik yeni ekip belirlenecek, yerel seçime start verilecek. 

AK Parti​ MYK, mevcut üyeleriyle 7 Ekim'deki kongre​ öncesi son kez toplandı Toplantıda kongrenin ana teması, “Türkiye Yüzyılı​ için hep yeni hep ileri” olarak belirlenirken 4'üncü olağanüstü kongreye dair hazırlıklar da gündeme geldi. Kongreye dair teşkilat başkanlığı ve tanıtım ve medya başkanlığı kapsamlı bir sunum yaptı. 

ANA TEMA BELLİ OLDU 

CNN Türk'te yer alan habere göre, son MYK toplantısında kongrenin ana teması belirlendi. Yapılacak kongrede "Türkiye Yüzyılı için hep yeni hep ileri" olacak. Programda, "Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye'nin ortak aklı" ile "Türkiye Yüzyılı için hazırız, kararlıyız" moddosu kullanılacak. 

KONGREYE YABANCI AKINI OLACAK 

Yaklaşık 40 bin kişilik katılımın olması planlanan kongrenin Ankara Arena'da yapılması planlanıyor. Kongreye, aralarında yurt dışında faaliyet gösteren siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve büyükelçilerden oluşan yaklaşık 400 yabancı konuk davet edilecek. 

AK Parti'nin kongre için aralarında muhalefet partilerinin de yer aldığı 11 siyasi partiye de davet gönderilecek. Ayrıca kongreye eski bakanlar, eski ve mevcut milletvekilleri ile üyelik bağı devam eden parti kurucuları ve parti kurullarının eski ve mevcut üyeleri davet edilecek. Erdoğan​'ın kongrenin ardından 100 bin genç ile bir araya gelmesi bekleniyor. 

YEREL SEÇİME START VERİLECEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongre konuşmasıyla 6 ay sonra yapılacak olan yerel seçim​ çalışmalarına da start verilecek. AK Parti'nin dördüncü olağanüstü kongreside belirlenecek yeni kurmayları partiyi yerel seçimlere taşıyacak. Ayrıca partinin en üst karar organı olan 110 kişilik merkez karar yönetim kurulunda yer alacak isimlerin belirlenmesine yönelik çalışma başladı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...