Tgrt Haber

Erdoğan beyanname talimatı verdi: AK Parti'de seçim hazırlığı resmen başladı

24 Ağustos 2022 15:10 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 15:20
Erdoğan beyanname talimatı verdi: AK Parti'de seçim hazırlığı resmen başladı

Seçimlere yaklaşık 10 ay gibi bir süre kaldı. AK Parti'de seçim hazırlıkları resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına seçim beyannamesinin hazırlanması talimatını verdi.

Seçimlere bir yıldan az bir süre kalırken AK Parti​, dün genel merkezde geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ başkanlığına yapılan ilk toplantıyla seçim​ hazırlıkları resmen başladı. Hazırlıklar kapsamında seçim beyannamesi ve manifestosunun içeriği üzerinde çalışmalar yapılacak.

AK PARTİ YENİ VAATLERİ SIRALAYACAK

NTV’de yer alan habere göre; 2053 ve 2071 vizyonları beyannamede vurgulanacak. 20 yıllık iktidarlık süresince AK Parti tarafından yapılanlara dikkat çekilerek ekonomiden dış politikaya, eğitimden sağlığa yeni vaatler sıralanacak ve hangi alanda neler yapılacağı anlatılacak.

Genel Merkez’de tüm birimler, seçim çalışmaları kapsamında kendi alanlarına ilişkin atılması gereken adımları tespit edecek.Teşkilat Başkanlığı, teşkilatların saha çalışmalarına ilişkin programları ve yapılacak miting programlarını hazırlayacak. Seçim İşleri Başkanlığı da sandık müşahitleri ve görevlilerinin tespiti ve bunların eğitimi için hazırlıklarını yapacak. Tanıtım ve Medya Başkanlığı ise seçim sloganları, görsel içerikler ve müzikler üzerine çalışmalar yapacak.

CUMHUR'UN SEÇİM STRATEJİSİ

Yasal düzenlemelerden hangilerine Meclis’te öncelik verileceği de değerlendirilen konular arasında yer alıyor. Cumhur İttifakı’nın ortak seçim stratejisi AK Parti ve MHP'nin ayrı ayrı hazırlayacağı seçim beyannemelerinin ardından ortaya çıkacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...