Tgrt Haber

AK Parti'de seçim için 'erken' mesai: Gurbetçilere kitapçık dağıtıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
20 Ağustos 2024 13:19 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 15:49

AK Parti, 2028 seçim çalışmaları için kolları sıvadı. Önce gurbetçilere yönelik çalışmalar başlarken sınır kapılarında AK Parti'nin yurt dışındaki Türklere yönelik hizmetlerini anlatan kitapçıklar dağıtıldı.

Ak Parti​ seçim için erken mesaisine bu kez gurbetçilerle başladı. Dış İlişkiler Başkanlığı sınır kapılarında tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçilere 23 yılda yurt dışındaki Türkler için neler yapıldığını anlatan kitapçık dağıttı.

GURBETÇİLERE DAĞITILAN KİTAPÇIĞIN İÇERİĞİ NE? 

Kitapçıkta oy kullanma imkanları, e-Devlet ile Türkiye’ye gelmeden yapılabilen işlemler, nüfus ve pasaport işlemleri, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık ve gümrük, trafik, seyahat kolaylıkları anlatıldı.

AK Parti'de seçim için 'erken' mesai: Gurbetçilere kitapçık dağıtıldı - 1. Resim

Kitapçıkta ayrıca 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260’a çıkarıldığı, e-Konsolosluk hizmeti, gezici konsolosluk hizmeti, 8 dilde 7/24 hizmet veren konsolosluk çağrı merkezi gibi hizmetlerin hayata geçirildiği, yurt dışında yaşayan vatandaş arasından onları temsilen milletvekilleri seçildiği bilgileri de yer aldı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının işlerini kolaylaştırmak ve yardımcı olmayı amaçlayan Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışı Türkler ve akraba topluluğu, Türkiye​ maarif vakfı, meclis yurt dışı Türkler ve akraba toplulukları alt komisyonu gibi kurumların çalışmaları da anlatıldı.

AK Parti'de seçim için 'erken' mesai: Gurbetçilere kitapçık dağıtıldı - 2. Resim

KAPIDA VİZE UYGULAMASI

23 yılda Türk pasaportuyla vizesiz ve kapıda vize ile seyahat edilebilen ülke sayısı 42’den 118’e çıkarıldı. Gurbetçilere dövizle bireysel emeklilik imkanı sunuldu. Borçlanma yoluyla emekli olanlara yarı zamanlı çalışma hakkı tanındı.

Dövizle askerlik imkanı sunulurken, 21 günlük temel eğitim şartı kaldırıldı. Yurt dışından getirilen taşıtların kalma süresi 185 günden dört yıla çıkarıldı. Türk hava yollarının 2002’de 78 olan uçuş noktası 350’ye yükseldi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...