Tgrt Haber

AK Parti'de sürpriz aday, CHP'yi şaşırttı

10 Mart 2015 09:13
AK Parti'de sürpriz aday, CHP'yi şaşırttı

Balıkesir’de 7 eski belediye başkanı 7 Haziran’daki genel seçimler öncesi milletvekili aday adayı oldu.

2004-2009 yılları arasında AK Parti’den Balıkesir belediye başkanlığı yapan Sabri Uğur, milletvekilliği için partililerden destek istedi. "Yeni Türkiye hedefiyle yeniden" sloganıyla yola çıktığını belirten Uğur, hizmet yolculuğuna devam etmek istediğini söyledi.

BABAYİĞİT ŞAŞIRTTI

1994-2004 yılları arasında CHP’den Gömeç belediye başkanlığı yapan Orhan Babayiğit bu seçimin en büyük sürprizlerinden birine imza attı. Babayiğit, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. AK Parti’nin gerçek sosyal demokrat parti olduğunu söyleyen Babayiğit’in 8 kişilik listeye girip giremeyeceği merakla bekleniyor.

Dursunbey’in AK Partili eski belediye başkanlarından Mehmet Ruhi Yılmaz da milletvekili aday adayı oldu. Yılmaz, Dursunbey’de 3 dönem belediye başkanlığı yaptı.

CHP’DEN 3 ESKİ BAŞKAN ADAY ADAYI

Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla birlikte mahalleye dönüşen Altınoluk’un eski CHP’li belediye başkanı İsmail Aynur milletvekili aday adayları arasında yeraldı. 1994, 1999 ve 2004’de üstüste 3 kez Altınoluk belediye başkanı seçilen Aynur, 2009’daki seçimler öncesi ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. 35 gün tutuklu kalan Aynur, suçsuzluğunu kanıtlayıp, beraat etti. Ancak bu kez aday olamadı. Daha sonra Edremit Ticaret Odası başkanlığına seçilen Aynur, CHP’den milletvekili aday adayı olmak için bu görevden istifa etti. Aynur, "Yetki aldığımda klasik bir vekil olmayacağım" dedi.

İsmail Aynur’dan sonra yine CHP’den Altınoluk belediye başkanı seçilen mimar Hasan Özpolat da milletvekili aday adayı oldu.

Altınova’nın CHP’li eski belediye başkanı Asım Sürer milletvekili aday adaylığını açıkladı. 2009’da Altınova belediye başkanı seçilen Sürer, büyükşehir yasasıyla belediyenin kapatılmasının ardından CHP Ayvalık ilçe başkanlığına seçilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...