Tgrt Haber

AK Parti'de yerel seçim aday adaylığı başvuru tarihi uzatıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
13 Kasım 2023 22:20 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 22:40
AK Parti'de yerel seçim aday adaylığı başvuru tarihi uzatıldı

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, daha önce 17 Kasım olarak açıklanan yerel seçim aday adaylığı başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler​ öncesi Kızılcahamam'da kampa giren AK Parti​'de çalışmalar tam gaz devam ediyor. Özellikle 3 büyükşehirde aday gösterilecek isimler merakla beklenirken, AK Parti​'den aday başvurularıyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

AK Parti​'de daha önce 17 Kasım'a kadar devam edeceği açıklanan yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurularının uzatıldığı duyuruldu.

ADAYLIK BAŞVURUSUNDA SON GÜN 22 KASIM

AK Parti​ Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz​, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, il başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır" bilgisini verdi.

Yavuz, teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım Pazar 10.00-16.00 arasında yapılacağını bildirdi.

https://twitter.com/aliihsanyavuz54/status/1724110673288777938

AKRABAYA YER YOK

Partiden teşkilatlara gönderilen yazıda seçim bölgesinde birinci ve ikinci derece akrabaya 'yer olmadığı' bildirildi.

Özellikle ilçe belediyelerinde adaylar belirlenirken; tevazu, halkın içindeki karşılığı, yönetim ve liderlik gibi kriterlere öncelik verilecek. Seçmen bölgesine yönelik proje üretimi ve vaatler de adayların belirlenmesinde önemli kriterler arasında. Her dönem olduğu gibi halkta karşılığı olan sevilen isimler ön planda olacak.

Aday adaylarının parti teşkilatındaki uyumlu çalışmaları da göz önünde bulundurulacak.

"DÜNYANIN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öte yendan AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti​ Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı olarak Kızılcahamam'da düzenledikleri kampın devam ettiğini belirtti.

Son genel seçimlerde milletin Cumhur İttifakı'na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği yetkinin Türkiye Yüzyılı açısından ne kadar kıymetli olduğunun bugünlerde daha anlaşılır hale geldiğini ifade eden Erkan Kandemir, "Bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler dünyanın bir Türkiye Yüzyılı'na ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösteriyor" dedi.

AK Parti​'yi 2023’e taşırken, büyük bir inanç ve azimle mücadele verdiklerini vurgulayan Kandemir, bu mücadeleye omuz veren herkese şükranlarını sundu ve yerel seçimlerde aynı azmi ve kararlığı göstereceklerini belirtip şunları kaydetti:

"İl başkanlarımız ve il koordinatörlerimizin katılımıyla dolu dolu geçen bu kamp sürecinde, çalıştaylarımız, bölge bazlı toplantılarımız ve Genel Başkan Yardımcılarımızın sunumları eşliğinde, geleceğe yönelik genel ve yerel çalışmalarımızı değerlendiriyoruz. Her anından ilham alacağımız kampımızın, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...