Tgrt Haber

AK Parti'de yerel seçim hazırlığı: Adaylar 5 kriterden geçecek 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 17:55 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 18:10
AK Parti'de yerel seçim hazırlığı: Adaylar 5 kriterden geçecek 

Genel seçimlerden başarıyla ayrılan AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları sürüyor. 4 aşamadan geçecek adaylar 5. aşamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını alacak. Onay alan aday adaylarının adaylığı resmi olarak açıklanacak. 

Türkiye, 31 Mart'taki yerel seçimlere gün sayıyor. Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı seçimine giden seçimenler bu sefer belediye başkanlarını seçecek. 

Genel seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başaran AK Parti'de ise hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 2019 yılında 11 büyükşehiri CHP'ye kaptıran AK Parti, bu sefer bu şehirleri AK Parti yönetimine almayı planlıyor. 

AK Parti'de adaylar için hareketlilik başladı. 9 Kasım Perşembe günü alınan aday başvuruları, 22 Kasım'da sona erecek. Temayül yoklaması ise 26 Kasım'da gerçekleştirilecek. 

5 KRİTER OLACAK 

Doğru adayın belirlenmesi için önemli kriterlerin belirlendiği partide, adayların 5 aşamadan geçeceği öğrenildi. Bu aşamalar; 'anket, temayül, mülakat, alt-üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı' olarak belirlendi.

Parti içinde bu hafta belirlenen isimler üzerinden anket çalışmaları yapılacak. Elde edilen sonuçlar ise yerel yönetimler başkanlığınca ‘etnografik’ ekibin verileriyle kıyaslanacak. 

SONUÇLAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Böylelikle anket ve temayülden elde edilen sonuçlar büyük bir sonuç gösterecek. Genel merkezde oluşturulan alt ve üst kurul tarafından incelenecek olan isimler, onay almaları durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a isimleri sunacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ildeki eski yol arkadaşlarının da fikirleri bu süreçte alınacak. 

VATANDAŞA SORULACAK 

Aday berlirleme sürecinde parti teşkilatları, "Belediye başkanı adayı olarak kimin tercih edilmesini istersiniz?" sorusunu seçmene yönelterek çalışmalara destek verecek.

ADI GEÇEN İSİMLER MERCEK ALTINA ALINDI 

Yerel yönetimler başkanlığı geçtiğimiz aylarda, oluşturduğu etnografik ekip ile birlikte sokaklarda dalga araştırması yaptı ve böylece vatandaşların nabzını tuttu.

AK Parti AR-Ge Başkanlığı, sosyal medya ve yerel medyada, belediye başkan adaylığı için adı geçen isimleri de mercek altına aldı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...