Tgrt Haber

AK Parti'den 6'lı masanın 'Erdoğan'ın adaylığı mümkün değil' açıklamasına ilk tepki

26 Ocak 2023 22:21 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 22:58
AK Parti'den 6'lı masanın 'Erdoğan'ın adaylığı mümkün değil' açıklamasına ilk tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, altılı masanın yayımladığı son bildirideki, "Erdoğan'ın aday olması mümkün değildir" ifadelerine tepki gösterdi. Muhalefetin şu ana dek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını tartışmaya açmadığını belirten Dağ, "Seçim yaklaştıkça korkmaya başladınız. Anayasa ortada Erdoğan’ın adaylığı önünde hiçbir engel yok" dedi.

Bugün 11'inci toplantısını gerçekleştiren altılı masa, yayımladığı bildiride, 14 Mayıs'ta seçime gidilmesine ilişkin, Cumhurbaşkanının 3'üncü kez aday olmasının hukuki olarak mümkün olmadığına ve bunu kabul etmediklerine dair ifadelere yer verildi.

Bildirinin yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 6'lı masanın “Erdoğan​'ın bir kez daha aday olması mümkün değildir" ifadelerine tepki gösterdi.

'ADAYLIK ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK'

Muhalefetin şu ana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını tartışmaya açmadığını anımsatan Dağ, "Erdoğan’ı yeneceğiz” dediniz. Seçim​ ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız" dedi. Dağ, Cumhurbaşkano Erdoğan'ın adaylığı önünde herhangi bir engelin olmadığını da vurgulayarak "Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/avhamzadag/status/1618688122581323776

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın adaylığını tartışmaya açmadınız.

“Erdoğan’ı yeneceğiz” dediniz.
Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. 

Kendi aday çıkaramama beceriksizlikliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz."

"Anayasa ortada, yasa açık. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın adaylığının önünde hiçbir engel yok.

Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...