Tgrt Haber

AK Parti'den 6'lı masanın 'imza' kararına ilk tepki: Sivil darbe hazırlığının itirafı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2023 12:03 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 12:17
AK Parti'den 6'lı masanın 'imza' kararına ilk tepki: Sivil darbe hazırlığının itirafı

6'lı masasının 10'uncu toplantısı sonrası Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu tartışma çıkaran açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, Genel Başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak” dedi. AK Parti'den Davutoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterilerek, ''bu bir sivil darbe hazırlığı'' ifadeleri kullanıldı.

6’lı masa Gelece Partisi’nin liderliğinde 10’uncu toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ​, toplantı sonrası Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, Genel Başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak” açıklamasına tepki gösterdi. Hamza Dağ, ''imza'' kararına, ''sivil darbe hazırlığı'' dedi.

''BU BİR DARBEDİR''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, şu açıklamaları yaptı:

“Belli ki 6’lı masanın genel başkanları demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ediyor. %50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1’in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor. Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir "Sivil darbe hazırlığının” itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...