Tgrt Haber

AK Parti'den AKPM'nin skandal raporuna tepki! Ömer Çelik: DEAŞ, PKK neyse FETÖ de odur

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 18:45 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 18:45
AK Parti'den AKPM'nin skandal raporuna tepki! Ömer Çelik: DEAŞ, PKK neyse FETÖ de odur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren raporu onaylayan AKPM'ye tepki gösterdi. Çelik, "Türkiye’de ve dünyada ‘Gülen Hareketi’ diye bir sosyal hareket yoktur. DEAŞ, YPG, PYD, PKK neyi hak ediyorsa FETÖ de onu hak etmektedir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir İngiliz milletvekilinin hazırladığı ve Türkiye’nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM’de onaylanmasına bir kez daha tepki gösterdi. Türkiye’de ve dünyada ‘Gülen Hareketi’ diye bir sosyal hareket olmadığını belirten Çelik, "DEAŞ, YPG, PYD, PKK neyi hak ediyorsa FETÖ de onu hak etmektedir" dedi.

Türkiye’nin bölgenin ve dünyanın istikrarına katkı sunduğunu aktaran Çelik, “Etrafımızdaki gelişmelere baktığınızda dünyanın büyük bir sarsıntı içerisinden geçtiği net bir şekilde görülüyor. İstikrarı korumanın, ileriye dönük güçlü vizyonlar oluşturmanın giderek güçleştiği ve giderek bir sorun haline geldiği net bir şekilde görülüyor. Ancak Türkiye​, cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimiyle, kadrolarımızın işlerine ehliyet ve liyakatle sahip çıkmasıyla bütün dünyanın içinden geçmekte olduğu bütün dünyayı sarsan bu türbülansın içerisinde bir istikrar unsuru olarak hem kendi istikrarını koruyor hem de bölgenin ve dünyanın istikrarına katkı sunmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"KARANLIK PROOPAGANDALAR KARŞISINDA GERİ ADIM ATMADIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkındaki haberi nedeniyle Reuters haber ajansını kınayarak, "Sürekli bu provokasyonların yapılmasının hangi siyasi takvimle yapıldığı konusunda biz son derece deneyimliyiz. Zannediyorlar ki Cumhurbaşkanımıza ve ailesine saldırarak herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanımızın ve kabinemizin görüşünü değiştirebilirler. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Tam NATO zirvesi öncesinde İsveç kaynaklı sözde bir haberle kara propagandanın parçası olan bir haber ajansının sözde haberi ve kara propagandasıyla karşı karşıya kaldık. Biz bunlarla mücadele etmeyi ve cevap vermeyi çok iyi biliriz. Geçmişte çok daha büyükleriyle çok daha acımasız olanlarıyla karşı karşıya geldiğimizde bu karanlık propagandalar karşısında geri adım atmadık ve ileri yürümeye devam ettik” diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPILMAZ"

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde kabul edilen Türkiye karşıtı rapora tepki gösteren Çelik, “Onlar bize ‘Gülen hareketi’ diye FETÖ’ye baskı yaptığını söylüyorlar. Türkiye’de ve dünyada ‘Gülen Hareketi’ diye bir sosyal hareket yoktur. Bunların adı Fetullahçı Terör Örgütü’dür. Terör örgütü de neyi hak ediyorsa bunlar da onu hak ediyordur.DEAŞ​, YPG, PYD, PKK neyi hak ediyorsa FETÖ’de onu hak etmektedir" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...