Tgrt Haber

AK Parti’den Eski Diyanet İşleri Başkanı Doğan için taziye mesajı

04 Aralık 2023 15:30 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 15:41
AK Parti’den Eski Diyanet İşleri Başkanı Doğan için taziye mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vefat eden Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan için taziye mesajı yayımladı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan 96 yaşında vefat etti. AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğan için taziye mesajı yayımladı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin değerli İslam alimlerinden, Diyanet İşleri Eski Başkanlarımızdan, Lütfi Doğan hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.”

https://twitter.com/omerrcelik/status/1731649778608480767

LÜTFİ DOĞAN KİMDİR?

Lütfi Doğan 1927 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. Kuran-ı Kerim okumayı babası Hacı Mehmet Fehmi Efendi'den öğrenen Doğan, askerlik vazifesinin ardından da dini ilimler eğitimini sürdürdü.

1954'de Erzincan'a bağlı Kemah ilçe müftülüğüne, 1960'da da Erzincan il müftülüğüne atandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişliğine tayin edildi. Doğan 1968-1972 yılları arasında ise Diyanet İşleri Başkanlığı yaptı.

1973-1980'de de Erzurum senatörlüğü görevinde bulunduktan sonra 1977 seçimlerinde Malatya'dan milletvekili seçildi. Doğan, bu seçimler sonrasında kurulan hükümette Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı oldu.

1991 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de Gümüşhane milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.Bunun yanında dini ve ilmi konularda da pek çok eser kaleme alan Doğan, kurucusu olduğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürüttüğü İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfında (İSİLAY), talebelerin dini ilimler yolunda yetişmesinde öncü olmanın yanı sıra hadis ve tefsir dersleri verdi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...