Tgrt Haber

AK Parti'den HÜDA-PAR'a 'ittifak' ziyareti: Son noktayı henüz koymadık

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Mart 2023 17:10 - Güncelleme : 13 Mart 2023 17:41
AK Parti'den HÜDA-PAR'a 'ittifak' ziyareti: Son noktayı henüz koymadık

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, HÜDA-PAR ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde görüşmelerin devam edeceğinin sinyalini veren Kurtulmuş, "Cumhur İttifakı'nın içerisinde olan ve olacak partileirn kurumsal kimliğii parti programıu ve siyasi fikirleri vardır. Hepimizi ortak noktaya getiren ilkelerimizdir" dedi. Kurtulmuş'tan sonra konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son noktanın henüz koyulmadığını söyledi.

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasının ardından Cumhur İttifakı​'nda ve Millet İttifakı​'nda görüşme trafiği hız kesmeden devam ediyor. Geçtimiz günlerde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı almış ve aday göstermeyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı destekleyeceklerini açıklamışlardı. Destek açıklamasının ardından AK Parti'den Genel HÜDA PAR​ Genel Merkezi'ne bir ziyaret gerçekleştirildi. 

Ziyaretin ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, HÜDA-PAR Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Yapılan müzakerelerden olumlu sonuçlar çıkacağının kanaatinde olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Ümit ediyorum ki en kısa sürede bu noktada adımları atarız" dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları:

İlkeler etrafın bütünleşme ve fikirlerimizi ortaklaşma olarak görüyoruz. Cumhur İttifakı'nın içerisinde olan ve olacak partilerin kurumsal kimliğii parti programıu ve siyasi fikirleri vardır. Hepimizi ortak noktaya getiren ilkelerimizdir. Önümüzdeki günlerde görüşmeler devam edecek. Bu süreçte göstermiş oldukları ev sahipliğine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de görüşmeler devam edecek.

"MÜZAKERELERDEN OLUMLU SONUÇLAR ÇIKACAK"

Öncelikli gündemimiz depremin yaralarını sarmak. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçim süreci de başlamış oldu. Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte hem siyasi partiler kendi programlarını yoğunlaştıracaklar hem de partilerin arasında ittifakların genişlemesi konusunda ziyaretlerin yoğunlaşması kaçınılmazdır. Bu müzakerelerden de olumlu sonuçlar çıkacağı kanaatindeyim. Ümit ediyorum ki en kısa sürede bu noktada adımları atarız.

"ERDOĞAN'A DESTEK VERECEĞİMİZİ İLAN ETMİŞTİK"

Kurtulmuş'un açıklamalarının ardından kameraların karşısına geçen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bizi ziyaret eden AK Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2 gün önce yine bir basın toplantısında 14 Mayıs'taki seçimde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğimizi ilan etmiştik.

11 vilayette çok ciddi yıkımlar var. Çok zor günlerden geçiyoruz. Bunun dışında çevremizde devam eden savaşlar var. Memleket zor bir süreçten geçiyor.

Önümüzdeki seçimlerin çok ciddi sonuçları olacağını, atılacak siyasi adımların çok önemli olduğunu, bu ateşin içine düşmemek için çok dikkatli olunması gerektiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah bu zor süreçleri atlatacağız.

"SON NOKTAYI HENÜZ KOYMUŞ DEĞİLİZ"

Parlamento seçimlerine de birlikte hareket etme konusunda prensip olarak bir problem yok. Bunun nasıl olacağı ile ilgili henüz bir netleşme yok. Olursa kamuoyuyla paylaşırız. Bizim önceliğimiz milletin menfaatidir. Henüz o noktada değil. Şu ana kadarki görüşmelerde bir pürüz yok. Son noktayı henüz koymuş değiliz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...