Tgrt Haber

AK Parti'den İsrail'e 'kara harekatı' uyarısı: Sonu facia ve insanlık utancı olur

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 14:15 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 15:04
AK Parti'den İsrail'e 'kara harekatı' uyarısı: Sonu facia ve insanlık utancı olur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, günlerdir ablukaya aldığı Gazze'ye kara harekatı düzenlemeye hazırlanan İsrail'i uyardı. Ömer Çelik, "Gazze’ye kara harekatı binlerce masum çocuk ve kadının ölümüyle sonuçlanacak bir facia ve insanlık utancı üretecektir" ifadelerini kullandı. Bölgeye savaş gemisi gönderen ABD'ye de tepki gösteren Çelik, "Bu barış için sorumluluk üstlenmek değil, yeni çatışmaları kışkırtmaktır" dedi.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından 11 gündür Gazze​'yi abluka altına alan İsrail ordusu, susuz ve elektriksiz bıraktığı Gazze'ye kara harekatına hazırlanıyor. Bölgeye askeri yığınak yapan İsrail'in karadan gerçekleştirmeyi planladığı operasyon öncesi Türkiye'den İsrail'e bir uyarı daha geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'ye yapılacak bir kara harekatının masum sivillerin ölümüyle neticelenecek bir facia ve insanlık utancı olacağını vurguladı. Başta Batı olmak üzere İsrail'in kendini savunma hakkını destekleyip Filistinlilerin hakkını görmezden gelen devletlere tepki gösteren Çelik, "Gazzelilerin katledilmesine sessiz kalıyorlar. Bir halkı topluca cezalandırma anlayışı suçtur" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Sürekli 'İsrail’in kendini savunma hakkı'ndan bahseden ülkeler, Gazzeli kadın ve çocukların 'yaşama hakkı'ndan bahsetmiyorlar.  Gazzelilerin katledilmesine sessiz kalıyorlar. Herhangi bir ülkenin kendini savunma hakkı bir halkın ve masum insanların topyekun hedef alınması anlamına gelemez. Bir halkı topluca hedef alma insanlık suçudur. Gazzelileri toplu cezalandırma anlayışı suçtur.

"GAZZE'YE KARA HAREKATI​ FACİA OLUR"

Gazze’ye kara harekatı binlerce masum çocuk ve kadının ölümüyle sonuçlanacak bir facia ve insanlık utancı üretecektir. İnsanlık ve hukuk adına buna karşı çıkılması gerekirken, birileri bölgedeki güç denkleminin bu yolla nasıl şekilleneceğinin peşinde koşuyorlar. Bunlar, masum kadın ve çocukların canlarını kendi kirli güçlerinin kurbanı yapanlardır.

SAVAŞ GEMİSİ GÖNDEREN ABD'YE TEPKİ

Güç ve vekâlet savaşlarının kaybedenleri hep masumlardır. Bugün doğru yerde durmanın ölçüsü, adil bir barışı ve adil bir çözümü savunmaktan geçer. Önce Gazzelilere dönük bu insanlık dışı bombalamalar ve kuşatma sona ermelidir. Sonra adil bir barış ve çözüm için herkes elini taşın altına koymalıdır. Bölgeye uçak gemileri ile savaş gemileri göndermek ve her gün tehdit dolu açıklamalar yapmak, barış için sorumluluk üstlenmek değildir, yeni çatışmaları kışkırtmaktır."

https://twitter.com/omerrcelik/status/1714237313201418645

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...