Tgrt Haber

AK Parti'den İsviçre'deki 23 Nisan kutlamasına saldırıya kınama

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
09 May 2022 16:51 - Güncelleme : 09 May 2022 17:38
AK Parti'den İsviçre'deki 23 Nisan kutlamasına saldırıya kınama

İsviçre'de dün düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde PKK yandaşlarının Türk vatandaşlarına yönelik saldırıya AK Parti'den tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Saldırıyı lanetliyoruz. Terör örgütüne bu fırsatı verenleri kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın göbeğindeki İsviçre'nin Basel kentinde yaşayan Türk vatandaşları, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali düzenledi. Ancak terör örgütü PKK yandaşları, kutlamalara katılan Türk vatandaşlarına saldırı gerçekleştirdi.

Saldırı esnasında büyük arbede yaşanırken, sayıları 40’a yakın olduğu tahmin edilen PKK’lı saldırganlar, Türk vatandaşlarına önce sözlü olarak hakaret etti, daha sonra ise kutlama alanını koruma altına almak için kullanılan demir bariyerleri vatandaşların üzerine attı. Olayda çok sayıda kişi yaralanırken, yaralılardan bazılarının durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

İsviçre medyası olayın organize bir saldırı olduğunu duyururken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı. Çelik mesajında "İsviçre’nin Basel Kentinde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali PKK yandaşları tarafından hedef alındı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Terör örgütüne bu fırsatı verenleri kınıyoruz. Teröre bu fırsatı verenlerin demokrasi ve hukuk konusunda aynaya bakması gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...