Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den KKTC'li vekile tepki: Bu hadsiz ve provokatif konuşmayı kınıyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2022 14:49 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 15:13
Son dakika! AK Parti'den KKTC'li vekile tepki: Bu hadsiz ve provokatif konuşmayı kınıyoruz

KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya'nın parlamento konuşmasında TSK'yı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kullandığı skandal ifadelere AK Parti'den tepki geldi. Ömer Çelik, "Bu hadsiz ve provokatif konuşmayı kınıyoruz" dedi.

Türkiye’nin yavru vatanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin parlementosunda skandal sözler yükseldi. Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya, TSK​'ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'a yönelik skandal ifadeler kullandı.

"BU ÜLKENİN EVLATLARININ GELECEĞİ ORTADAN KALKIYOR"

Derya vekillere yaptığı konuşmada Türkiye’yi ve adadaki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef aldı. “Birisi milliyetçilik yarışına girdi diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor” diyen Derya, “Bir Kıbrıslı yurtsever, Türk olarak konuşuyorum. Onun için bir futbol taraftarı gibi ele almayacaksın bu konuları” dedi.

"ÖNCE KENDİLERİ TANISINLAR LÜTFEN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da hedef alan Doğuş Derya, “KKTC’yi tanıyın demiş Erdoğan. Önce kendileri tanısınlar lütfen. Bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu, bu ülkenin kurumları olduğunu, bu ülkenin parlamentosu olduğunu lütfen kendileri tanısınlar önce” dedi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ GEÇİKMEDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya'nın bu sözlerine tepki geçikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye’yi ve kahraman TSK'yı hedefe alan bir konuşma yaptı. Bu hadsiz ve provokatif konuşmayı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DÜŞMANI KONUŞMALARI TEKRAR ETMİŞTİR"

Derya'nın sözlerinin radikal Yunan ve Rum tezleri ile PKK'nın Türkiye​'yi hedef alan açıklamalarının sentezinden başka bir şey olmadığını belirten Çelik, "Rum ve Yunan parlamentosunda yapılan Türkiye düşmanı konuşmaları tekrar etmiştir" dedi.

"RUM SÖMÜRGESİ YAPMA HAYALİ PEŞİNDE KOŞUYOR"

Çelik açıklamalarının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Kuşkusuz bu zihniyet KKTC’yi bir Rum sömürgesi yapma hayali peşinde koşuyor. Bu hayalin peşindeki Rum ve Yunan faşistlerine verdiğimiz cevap bu şahıs için de aynen geçerlidir"

HDP'LİLERE YAKINLIĞI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Doğuş Derya’nın daha önce HDP mitinglerine katıldığı ve eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer HDP vekilleri ile pozlar vermişti. Derya’nın ayrıca Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras ile de yakın ilişkileri bulunuyor. 

Son dakika! AK Parti'den KKTC'li vekile tepki: Bu hadsiz ve provokatif konuşmayı kınıyoruz

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...