Tgrt Haber

AK Partili Zengin'den Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki: Hakikat yakmayla sönmez

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
04 Ağustos 2023 22:45 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 22:52
AK Partili Zengin'den Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki: Hakikat yakmayla sönmez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Zengin, Avrupa'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterdi. Söz konusu eylemleri Kur'an yakanların kendi biçareliklerinin yansıması olarak değerlendiren Zengin, "Hakikat yakmayla sönmez. Yapılan saldırıları bir kez daha kınıyoruz" dedi.

AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Zengin, başta İsveç​ ve Danimarka​ olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Kur'an-ı Kerim​'e yönelik gerçekleştirilen alçak eylemlere tepki gösterdi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin mukaddes kitabı yakmakla hakikati yok edemeyeceğini belirten Zengin, saldırıları bir kez daha kınadı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mehmet Ali Zengin, AK Parti Elazığ İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Elazığ'ın bölgenin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

YEREL SEÇİM MESAJI

AK Parti'nin kurulmasından bu yana her zaman halkın içinde olduğunu belirten Zengin, diğer seçimlerde olduğu gibi belediye seçimlerinde de başarı elde etmek için mücadele ettiklerini dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Zengin, Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki gösterdi.

"KUR'AN'A YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ"

"Bizler büyük bir medeniyetin bireyleriyiz" diyen Zengin, şunları kaydetti:

"Bu medeniyet dünyaya ışık tutacak bir medeniyet. Ülkemiz dünya siyaseti açısından daha çok sözü dinlenen, daha çok dikkate alınan bir ülke. Dünyada bizim değerlerimize karşı gerçekleştirilen bazı menfur saldırılar gündemde. Özellikle Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar var. Bu saldırıyı gerçekleştirenler mukaddes kitabımızı yakmakla hakikati yok edebileceklerini düşünüyorlar ama bu sadece kendi biçareliklerinin yansımasıdır. Hakikat yakmayla sönmez. Yapılan saldırıları bir kez daha kınıyoruz."

"ERDOĞAN DÜNYA SİYASETİNE YÖN VERİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya siyasetine yön veren bir lider olduğunu vurgulayan Zengin, "Türkiye'nin yapmış olduğu girişimler sonucunda Birleşmiş Milletler bir karar aldı. Dini mukaddeslere yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları nefret suçu kapsamında artık değerlendiriyor. Yani uluslararası hukuk açısından da şu anda bu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerde suç işlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...