Tgrt Haber

AK Parti'den Millet İttifakı'na sert tepki: Yalan siyaseti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: A Haber
22 May 2023 14:34 - Güncelleme : 22 May 2023 17:41
AK Parti'den Millet İttifakı'na sert tepki: Yalan siyaseti

AK Parti sözcüsü Çelik seçim manipülasyonu yaptığı Millet İttifakı'na gerekçesiyle sert tepki göstererek, "Yalan siyasetiyle karşı karşıyayız" dedi.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Millet İttifakı​'na seçim manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle sert tepki gösterdi. "Yalan siyasetiyle karşı karşıyayız" diyen Çelik, "14 Mayıs gelene kadar milli değerlere karşı sustular. Kılıçdaroğlu​ sahte milliyetçilik peşinde" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

SİNAN OĞAN'IN İKİNCİ TUR KARARI

"Saat 17'yi Sinan Bey'in (Oğan) açıklamasını beklemek lazım. Onun adına konuşuyor gibi olmayayım. Kendileri bir istişare süreci yürüttüler. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüler, sonuç olarak da kararlarını saat 17 gibi açıklayacaklar. Ama yaptığımız değerlendirme şu: İlk turdaki sonuçlardan sonra, bizim partimizin çok güçlü bir kapasitesi vardır, biz her yeri sandık sandık analiz ederiz. Her bölgeyi analiz ederiz. Vatandaşlarımızın tercihlerini daha doğru anlamaya daha doğru konumlandırmaya çalışırız. Çünkü siyaset nihayetinden toplumdan devlete doğru yapılan bir iştir. Toplumsal talebi iyi görmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu prensiplerle daha uyumlu bir daha yakın bir yaklaşımları olduğunu değerlendiriyoruz. Ben Sinan Bey'e oy veren vatandaşlarımızın bu bakımdan ikinci tur açısından Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu değerlere Cumhurbaşkanımızın özellikle 'tek vatan, tek millet, tek bayrak' diye kampanyasının ana mottosu üzerinden ifade ettiği değerlere daha yakın olduğunu değerlendiriyorum.

KILIÇDAROĞLU'NUN MİLLYETÇİ SÖYLEMLERİ

14 Mayıs gelene kadar milli değerlere karşı sustular. Sahte siyaset peşinde koşuyorlar. Birileri akıl vermişler, milliyetçi seçmenin oylarını manipüle etmek üzere bir sahte milliyetçilik üretmeye çalışıyor şu anda. Hudut namustur diye asmışlar. Ama tezkere Meclis'e geldiğinde Kılıçdaroğlu ve CHP karşı çıktı. Ciddi bir yalan siyasetiyle karşı karşıyayız.

O gece (Ekrem) İmamoğlu ve (Mansur) Yavaş vatandaşlarımıza yalan söyledi. 'Biz açık ara öndeyiz' dediler. Türk siyasi hayatındaki en büyük saygısızlıklardan birine imza attılar. Bunlar terör örgütüne söylemediklerini halka söylediler. Depremzedelere yönelik sistematik bir saldırıda bulundular. Vatandaş iradesini gasp etme çabasındalar. Biz seçim gecesi verileri bekledik."

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

Kaynak: A Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...