Tgrt Haber

AK Parti'den Özdağ'a yalanlama: Tamamen gerçek dışı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 13:42 - Güncelleme : 24 May 2023 13:55
AK Parti'den Özdağ'a yalanlama: Tamamen gerçek dışı

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Özdağ'ın açıklamasındaki kendisiyle ilgili ifadelerine yanıt verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turuna ilişkin yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​'la daha önce yaptığı görüşmeye ilişkin de konuşmuştu. Kurtulmuş'tan  Özdağ'ın kendisiyle ilgili sarf ettiği sözlere sosyal medyadan  cevap geldi.

"TAMAMEN GERÇEK DIŞI"

Özdağ'ın "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" şeklindeki sözlerinin tamamen gerçek dışı olduğunu Kurtulmuş, "Hem baş başa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'la yaptığı görüşmeye de değinmişti. Özdağ, şunları söylemişti: "Numan Kurtulmuş’a sorduk. Bizden destek istediler. “Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?” diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların ülkelerine göndermesini içermiyordu. Kemal Bey sığınmacıların vatanlarına dönmeleri gerektiğini söyledi. Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdik. Hayırlı olsun."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...