Tgrt Haber

AK Parti'den Pençe-Kılıç Harekatı'nı eleştirenlere net cevap: Terörle mücadele tavizsiz devam edecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2022 18:03 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 18:29
AK Parti'den Pençe-Kılıç Harekatı'nı eleştirenlere net cevap: Terörle mücadele tavizsiz devam edecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na yönelik yapılan eleştirilere net bir cevap verdi. Terör örgütlerine destek veren kesimlerin terörle mücadele operasyonlarının durmasını istediğini belirten Çelik, "Egemenliğimizi koruyacağız, terörle mücadeleye tavizsiz devam edeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz gün BM'nin 51. maddesi çerçevesinde başlatılan Pençe Kılıç Hava Harakatıyla Suriye​ ve Irak​'ın kuzeyindeki PKK​ inleri Türk jetleri tarafından yerle bir edildi. Jetlerin peş peşe havalandığı operasyonda, PKK'ya ait 89 hedef imha edilirken, çok sayıda terörist de etkisiz hâle getirildi.

PKK'ya yönelik başlatılan operasyona gelen eleştirilere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cevap verdi.  Terör örgütlerine destek veren kesimlerin terörle mücadele operasyonlarının durmasını istediğini belirten Çelik, "Egemenliğimizi koruyacağız, terörle mücadeleye tavizsiz devam edeceğiz" dedi.

Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütüne destek veren kesimler, terörle mücadele operasyonlarımızın durmasını istiyorlar. Bunlar egemenliğimizi terör örgütlerine ve onların arkasındaki yabancı odaklara devretmek isteyenlerdir. Egemenliğimizi koruyacağız, terörle mücadeleye tavizsiz devam edeceğiz. Bu şebekeler, Türkiye’nin terörle mücadele operasyonlarına “savaş politikası” diyor. Terörle mücadelemize savaş politikası diyenler “terör siyaseti”nin üyesi olarak konuşuyorlar.

"TERÖRE KARŞI EN GÜÇLÜ MÜCADELEYİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Bu zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti ile terör örgütünü eşit göstermeye çalışan sapkın bir zihniyettir. Terör insanlığın düşmanıdır. Terörle mücadeleyi engellemeye çalışmak, hukuk devletini ve demokrasiyi yok etmeye çalışmaktır. Terörün her türlüsüne karşı en güçlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Terör siyaseti yapanlara karşı siyasi mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz."

https://twitter.com/omerrcelik/status/1594685016486907904

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...